Gerechterlijk concordaat

luszta
Topic Starter
Berichten: 11

Gerechterlijk concordaat

#1 , 15 apr 2012 22:29

Kan er mij iemand uitleggen wat een gerechterlijk concordaat inhoudt?

Echtgenoot is zelfstandige, we zijn al jaren gehuwd en vorig jaar ben ik naar de notaris gestapt om een akte "scheiding van goederen" te laten opmaken. Omdat hij al zoveel schulden heeft opgebouwd heeft hij zich laten vertellen dat een gerechterlijk concordaat nog de enige mogelijkheid is om bescherming te krijgen tegen schuldeisers (in dit geval de bank die de kredieten wil stopzetten)

Dank u wel!

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
denlowie
Berichten: 15979
Juridisch actief: Nee

#2 , 16 apr 2012 15:44

Dit bestaat niet meer, het is nu een gerechtelijke reorganisatie en is bijna het zelfde enkel is het niet zo duur !

Je vraagt dit aan met een verzoekschrift aan de rechtbank van koophandel en daar wijzen ze een Rechter-commissaris aan die de zaak onderzoekt en voor uitstel van betaling zorgt en een plan opmaakt voor de zaak terug normaal te maken, je bent op dit ogenblik beschermt voor de schuldeisers maar na 3 of 6 maanden moeten de schuldeisers 3/4 van hun akkoord geven voor de spreiding van betaling, raak je niet aan het aantal dan word je in de zelfde zitting failliet verklaard.

Dit is ongeveer de werkwijze, die rechter commissaris werkt wel niet gratis dus dit kan toch nog redelijk wat euros kosten.
En je boekhouder zal ook meer werk hebben dus terug meer kosten.

Vroeger koste een concordaat aan het loon van de Rechter-commissaris, advocaat en boekhouder toch snel een goede 8000 €, wat het nu kost weet ik niet maar je mag toch in deze richting rekenen.
 
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

luszta
Topic Starter
Berichten: 11

#3 , 16 apr 2012 22:26

dank je wel Louis, heb niet veel kaas gegeten vab deze materie!

Reclame

Franciscus
Berichten: 39718
Juridisch actief: Nee

#4 , 16 apr 2012 23:16

Zelfstandige.
Ook eens contact opnemen met vzw http://www.tussenstap.be" onclick="window.open(this.href);return false;

j.demoor
Berichten: 10360

#5 , 17 apr 2012 08:25

“Art.1466.Wanneer de echtgenoten bij huwelijkscontract bedingen dat zij gescheiden van goederen zullen zijn, bezit ieder van hen de bevoegdheid van beheer, genot en beschikking alleen, onverminderd de toepassing van artikel 215, § 1; zijn inkomsten en besparingen blijven eigen goed.”(Burgerlijk Wetboek=B.W.).

‘Omdat hij al zoveel schulden heeft opgebouwd heeft hij zich laten vertellen dat een gerechterlijk concordaat nog de enige mogelijkheid is om bescherming te krijgen tegen schuldeisers’

“Art.1167. Zij(=de schuldeisers) kunnen ook in hun eigen naam opkomen tegen de handelingen die hun schuldenaar verricht heeft met bedrieglijke benadeling van hun rechten...”(B.W.).
Het huwelijkscontract scheiding van goederen ontheft u aldus niet van de schulden die voordien behoorden tot het gemeenschappelijk vermogen.
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

luszta
Topic Starter
Berichten: 11

#6 , 17 apr 2012 13:28

Bedankt voor de uitleg mevr/mijnheer Demoor

Terug naar “Misdrijven tegen personen of goederen”