Korte situatieschets:
Mijn vader is bestuurslid van een lokale vereniging. Deze vereniging huurt al jaren een terrein van de gemeente om zijn activiteiten uit te oefenen. De gemeente legt hierbij ook bepaalde voorwaarden op om eventuele hinder naar de omwonenden te beperken. De vereniging leeft deze voorwaarden strikt na.
Maar enkele buurtbewoners zien deze vereniging toch liever weg wegens "overlast". Teveel auto's geparkeerd (op de grond van de vereniging), te veel volk, ... En dus wordt de politie bebeld om te klagen van overlast: iedere 2 weken bij activiteiten. De politie komt dan natuurlijk en stelt niks vast. Een zeldzamen keer (en als de agent met het verkeerde been uit bed gestapt is) wordt er een GAS boete opgesteld wegens algemene overlast zonder verder te specifieren. Maar deze worden altijd geseponeerd of kwijtgescholden of zo.
De politie wil of kan ook niet vertellen wie gebeld heeft. Om die persoon bekend te maken zou de procureur toestemming moeten geven zeggen ze. Nu weten ze wel van een bevriend agent welke persoon er belt. Maar dat mogen ze natuurlijk niet bekend maken omdat deze agent dat eigenlijk ook niet zomaar mag zeggen.
Daarnaast is het natuurlijk ook telkens een nutteloze tussenkomst van de politie die ook geld kost aan de gemeenschap.
De gemeente zelf doet er eigenlijk ook niet veel aan. De persoon die belt is immers van dezelfde politieke partij als het gemeentebestuur.
Is het nu mogelijk om klacht in te dienen tegen onbekenden omwille van het telkenmale de politie langs te sturen wegens zogenaamde last.
Is dit dan pesterij of hoe kan dit genoemd worden?
Zo ja, hoe gaat dit dan te werk? Gewoon naar de politie gaan en klacht indienen tegen onbekenden?