Pagina 1 van 1
aankoop appartement
Geplaatst: 04 mei 2016 17:33
door Marcel_60
Ik heb een appartement aangekocht met kelder, doch deze wordt door een andere eigenaar gebruikt. Toen Ik vroeg om de kelder leeg te maken om dat ik ook de kelder heb gekocht, beweert deze dat hij de kelder al zo lang gebruikt (zonder te vragen aan de vorige eigenaar) dat de kelder nu hem toe behoort.
Re: aankoop appartement
Geplaatst: 04 mei 2016 17:47
door Sperwer87
Aangetekende brief sturen dat je hem x-aantal dagen geeft om de kelder leeg te maken of te bewijzen dat het zijn kelder indien geen of verkeerd respons; dat je rechterlijke stappen ga ondernemen.
Re: aankoop appartement
Geplaatst: 04 mei 2016 19:52
door mava105
Hoe oud is het gebouw waarin het appartement is gelegen? Indien nog geen 30 jaar, kan het onmogelijk zijn kelder zijn.
Re: aankoop appartement
Geplaatst: 04 mei 2016 19:59
door asperger
Gooi zijn brol eruit en voer af naar containerpark.
U kocht een kelder, en verdorie, daar stond nog brol in.
Dan is het aan hem om U te dagvaarden.
Huisvredebreuk voor een kelder bestaat immers niet.
Re: aankoop appartement
Geplaatst: 23 mei 2016 20:33
door Franciscus
Kelder behoord tot de aanhorigheden van het appartement en valt wel degelijk onder huisvredebreuk. Zeker als deze in het zelfde appartementsgebouw is gelegen.
Re: aankoop appartement
Geplaatst: 23 mei 2016 22:32
door KJ86
Ik moet mij aansluiten bij asperger.
De kelder is op papier van TS (tegenstelbaar aan derden, authentieke akte), dus zeker geen huisvredebreuk.
Je bent beleefd geweest door hem te waarschuwen.
Als er geen gevolg aan gegeven wordt, zou ik de boel opladen, waardevolle zaken bijhouden als bezettingsvergoeding en de brol voor de deur van zijn appartement stapelen.
Re: aankoop appartement
Geplaatst: 23 mei 2016 22:46
door asperger
Kelder behoord tot de aanhorigheden van het appartement
Dat klopt en dat is de reden waarom de eigenaar/bewoner van het appartement vrij over de kelder kan beschikken (want het is een aanhorigheid van zijn appartement).
Re: aankoop appartement
Geplaatst: 25 mei 2016 09:39
door Sirkii
Staan de kelders in de basisacte vermeld als aparte deelentiteiten (met hun Eigen klein Kadastraal Inkomen) ? In recente appartementsgebouwen gebeurt dit systematisch doch in oudere gebouwen niet.
Staat de kelder beschreven in je aankoopakte ?
Indien 2 keer negatief weet ik nog niet zo direct hoe de vrederechter gaat oordelen. Zou op zoek moeten gaan naar jurisprudentie. Mogelijks wijst hij u de kelder toe als er evenveel (of meer) kelderruimtes zijn als appartementen.
Re: aankoop appartement
Geplaatst: 25 mei 2016 11:19
door asperger
Ik heb een appartement aangekocht met kelder
Ik ging er in mijn antwoord dan ook van uit dat het één kadastraal perceel is en één entiteit vormt met het appartement. én ook niet is verhuurd. In dat geval kan u volgens mij gewoon de kelder beginnen te gebruiken en kunt u de zaken die er zich bevinden beschouwen als achtergelaten door de vorige eigenaar.
Re: aankoop appartement
Geplaatst: 25 mei 2016 11:53
door naicwill
Re: aankoop appartement
Geplaatst: 25 mei 2016 12:16
door asperger
Waar het hier in essentie echt over gaat is de vraag of die kelder reeds (ten onrechte) sedert meer dan dertig jaar bewijsbaar door iemand anders wordt gebruikt. Er zijn dus twee mogelijkheden:
- kelder is meer dan dertig jaar in gebruik door iemand anders: dan speelt de verkrijgende verjaring en heeft de verkoper van het appartement een kelder verkocht die niet (meer) van hem was; TS zal dus schadevergoeding dienen te vorderen van de verkoper wegens onvolledige levering
- geen verkrijgende verjaring: huidige bezetter doet dat zonder recht noch titel: procedure starten bij vrederechter indien andere "maatregelen" niet helpen