Pagina 1 van 1

dak verkopen

Geplaatst: 29 jun 2016 17:59
door damo
Hallo,

Kan je eigenlijk het dak van een gebouw verkopen als bouwgrond ? Het dak (300m²) van een opbrengsteigendom is aan vervanging toe, m.i. is er geen stedebouwkundig bezwaar om er een verdieping op te zetten (2 of 3 appartementen). De traphal kan vrij eenvoudig door getrokken worden. Zou dit een alternatief kunnen zijn op het scenario om er zelf een verdieping op te laten zetten en nadien te verkopen ?

mvg

Damo

Re: dak verkopen

Geplaatst: 29 jun 2016 18:35
door voodoo
Dat gebeurt wel meer aan de kust. Dan betaald de projectontwikkelaar een vergoeding aan de mede-eigendom en dan mogen ze daar een verdiep of 2 of 3 bij opzetten.
Dat is fijn voor de huidige eigenaars (gratis nieuwe lift, ramen, cv, gemeenschappelijke vloeren, eventueel gevelrenovatie, ... ) en de projectontwikkelaar die heeft natuurlijk de grondwaarde die hij kan verkopen.
Maar in uw geval: kan je fundering dat aan? Als je dat niet zelf zou willen doen kan je dat eens navragen aan een projectontwikkelaar maar of die dat willen doen... Ze moeten dat de lift / trap ook doortrekken hé... Is niet zo simpel vrees ik.

Re: dak verkopen

Geplaatst: 29 jun 2016 19:05
door sloeberken
Dit zal je moeten afbreken, en terug opbouwen.

Re: dak verkopen

Geplaatst: 29 jun 2016 19:57
door mava105
Niet noodzakelijk. Heb het ooit zelf laten doen op een appartementsgebouw op de De Keyserlei in Antwerpen.
Natuurlijk mits de nodige technische studies door een degelijk studiebureel. Daar waar er voorheen 4 verdiepingen appartement waren, waren er nadien 5 verdiepingen, met telkens 1 appartement per verdieping (280 m² per appartement.) Enige tijd laten mocht is ze verkopen van mijn werkgever, en binnen de 6 maanden waren ze alle 5 verkocht aan zeer dikke prijzen, en aan een internationaal cliënteel. ( Nederlander; Zwitser; Portugees; en toch 2 Belgen)

Re: dak verkopen

Geplaatst: 29 jun 2016 21:11
door damo
Alvast bedankt voor de reacties,
't zou maar voor één verdieping zijn en de structuur van het gebouw kan het zeker aan (bekeken door stabiliteitsingenieur). Hoe kan ik dit best aanpakken, waar kan ik voorbeeldcontracten vinden,... ? Via notaris of gespecialiseerde advocaat ?