Pagina 1 van 1
ongeval door garage poort
Geplaatst: 17 mar 2012 08:17
door gizmo223
bij het afrijden van onze uitweg werd onze auto beschadigt door het plots openen van kantelpoort eerst was buurman bereid via familieale de schade te vergoeden nu plots beweerd die dat wij tegen zijn poort zijn gereden terwijl schade mooi aantoond dat poort werd geopend op het moment dat we voorbij kwamen wat kunnen wij doen om deze leugen op te lossen?
Re: ongeval door garage poort
Geplaatst: 17 mar 2012 10:13
door Turaki
Is er een ongevalsaangifte ingevuld?
Re: ongeval door garage poort
Geplaatst: 17 mar 2012 12:56
door gizmo223
neen terwijl wij er bij waren belde hij zijn verzekering die zeiden ons tis voor de familiale dus dachten dat het in orde ging komen gingen er vanuit dat hij als gebuur zijn fout ging erkennen zoals bij ongeluk.
Re: ongeval door garage poort
Geplaatst: 17 mar 2012 13:09
door Franciscus
Kantelpoort die op de openbare weg? naar buiten draait?
Indien niet openbare weg/plaats dan hoe kan u voor die poort komen? Is het zijn terrein?
Re: ongeval door garage poort
Geplaatst: 17 mar 2012 13:25
door Turaki
Aangifte doen bij uw verzekering, samen met de fotos van uw en zijn schade. Aparte verklaring uitschrijven en mee af geven, waarin u verwijst naar de bewering van uw buurman dat u verantwoordelijk zou zijn, en hoe dit onmogelijk is gezien de plaats van schade op uw wagen en aan zijn poort.
En volgende keer meteen uw verzekering op de hoogte brengen, en ook aangifteformulier invullen.
Re: ongeval door garage poort
Geplaatst: 17 mar 2012 14:02
door gizmo223
inderdaad fout van ons maar hoe laag kan een mens vallen voor wat geld is gezamelijke uitweg voor 6 huizen 5 wonen op een rij bewuste persoon heeft zijn garage in bocht om zo naar openbare weg te begeven dat is dus geen prive terein van hem gaan er alles aan doen om deze laffe daad recht te zetten alvast bedankt voor jullie hulp.
Re: ongeval door garage poort
Geplaatst: 17 mar 2012 18:51
door Franciscus
En van wie is de weg, hoe staat die in de aankoopakte beschreven, of is het een erfdienstbaarheid?
Los daarvan. Tegenpartij komt van louter privé-eigendom op een soort van gemeenschappelijke eigendom (weg).
Ik zou hier gebrek aan voorzorg (voorzichtigheid) van de garageopener weerhouden.
Re: ongeval door garage poort
Geplaatst: 17 mar 2012 19:22
door bartvdv
Eigenlijk maakt het niet uit van wie de weg is, als ik per ongeluk een 'straatje' inrij dat eigenlijk een toegangsweg is naar naast elkaarliggende garages, dan is er nog altijd sprake van beschadiging.
Re: ongeval door garage poort
Geplaatst: 19 mar 2012 04:59
door gizmo223
zo is het inderdaad erfdienstbaarheid staat ook in akte dat het aan de gebruikers van voorbeschreven uitweg verboden is de vrije uitweg ervan te belemmeren door bijvoorbeeld het plaatsen of parkeren van wagens of op welke andere wijze het ook mocht wezen .
een andere buur zegde mij dat kantelpoort hindernis vormt?
Re: ongeval door garage poort
Geplaatst: 19 mar 2012 06:28
door Turaki
Kantelpoort die continue halfopen staat vormt een hindernis, openstaande of gesloten niet. Hindernis is dus niet van toepassing.
Wat wel van toepassing is:
Burgerlijk wetboek artikel 1382:
Elke daad van de mens, waardoor aan een ander schade wordt veroorzaakt, verplicht degene door wiens schuld de schade is ontstaan, deze te vergoeden.
Uw buurman opende de poort zonder er zich van te vergewissen dat dit op een veilige manier kon, en dient de schade die hieruit volgt te vergoeden.
Re: ongeval door garage poort
Geplaatst: 11 apr 2014 08:09
door gizmo223
is voorgekomen bij vrederechter die verklaarde zich onbevoegd nu was het politierechtbank maar zaak gaat nu naar januari 2015 voor gewone sterveling moeilijk te begrijpen voor zo een zaakje.
Re: ongeval door garage poort
Geplaatst: 11 apr 2014 09:46
door ddanck
Dat de zaak voorkomt bij de politierechtbank is logisch. Er is zonder enige twijfel sprake van een verkeersongeval.
Dat de zaak pas zal worden behandeld in januari 2014 ligt waarschijnlijk dan weer aan het feit dat door de advocaten conclusietermijnen werden afgesproken. Elke partij krijgt nu een bepaalde periode om zijn argumenten op papier (=conclusie) te zetten en deze aan de rechter en de tegenpartij te bezorgen. Wanneer de verwerende partij het laatste woord heeft gehad (en alle conclusies en bewijsstukken zijn meegedeeld aan de tegenpartij en de rechter), dan wordt de zaak gepleit.