#2 , 18 okt 2009 11:11
“Art.1610.Wanneer de verkoper in gebreke blijft de levering te doen binnen de tussen partijen bedongen tijd, heeft de koper de keus om ontbinding van de koop ofwel inbezitstelling te vorderen, indien de vertraging alleen aan de verkoper te wijten is.”(Burgerlijk Wetboek).
‘We hebben dat betaald en die producten NOOIT aangekregen ‘ vereist een aangetekende ingebrekestelling van de verkoper,dit is hem aanmanen de gedane belofte na te komen,binnen een door u daarin te bepalen redelijke termijn. Voeg op de keerzijde ervan kopie toe van die belofte en stuur gelijktijdig kopie van uw ingebrekestelling aan de tussenkomende gerechtsdeurwaarder.
“Art.5.Het is verboden aan de consument enige vergoeding te vragen, anders dan de overeengekomen bedragen in de onderliggende overeenkomst in geval van niet-naleving van de contractuele verbintenissen. Art.6.§ 1. Elke minnelijke invordering van een schuld dient te starten met een schriftelijke ingebrekestelling gericht aan de consument...Zij dient minstens de gegevens, opgesomd in § 2, te bevatten...§ 2. In deze ingebrekestelling komen minstens de volgende gegevens voor : 6° ingeval de invordering gebeurt door een advocaat, een ministerieel ambtenaar(zoals een gerechtsdeurwaarder) of een gerechtelijke mandataris wordt volgende tekst in een afzonderlijke alinea toegevoegd, in het vet gedrukt en in een ander lettertype : Deze brief betreft een minnelijke invordering en geen gerechtelijke invordering dagvaarding voor de rechtbank of beslag...Art.15.§ 1. Met geldboete van 26 tot 50.000 EUR worden gestraft : 1° zij die de bepalingen van de artikelen 3 tot 8 overtreden...”(20 DECEMBER 2002. - Wet betreffende de minnelijke invordering van schulden van de consument).
De algemene voorwaarden waarmee u op de website van de verkoper hebt ingestemd gelden als ‘onderliggende overeenkomst’.
Indien de gerechtsdeurwaarder voornoemd art.5 en/of 6 overtreedt,leg dan strafklacht neer.
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/