Pagina 1 van 1

intrekking nationaliteit

Geplaatst: 31 aug 2008 17:16
door LP
Na een huwelijk met een Filipijnse is gekleken dat ik slachtoffer ben van bigamie.

Deze vaststelling is gebleken na een inleiding tot een echtscheidingsprocedure op de Filipijnen.
Tevens werd vastgesteld dat mevrouw officiële documenten vervalst heeft, alsook een valse identiteit heeft aangenomen.

Mevrouw heeft ettelijke dagvaardigingen van het Filipijnse gerecht genegeerd.

Dit Filipijns vonnis is in België overgeschreven en bevestigd door het Hof van Beroep.

De wetgeving stipuleert duidelijk dat alle rechten en gevolgen van dit "huwelijk" ex tunc nietig zijn.

Ondertussen heeft mevrouw via een aanvraag bij de gemeente, ondanks een eerder negatief advies bij een eerdere aanvraag, de nationaliteit van Belg toegekend gekregen.

Behalve dat het feit van bigamie blijkbaar als cavaliersdelict beschouwd wordt daar er strafrechterlijk niet tegen wordt opgestreden, wordt er noch door de procureur, noch door het Ministerie van Justitie Dienst Nationaliteiten, noch door Binnenlandse Zaken gereageerd.

Het uitblijven van een intrekking van haar belgische nationaliteit heeft het gevolg dat zij, behalve een strafprocedure op de Filipijnen ontloopt, ook nog eens rechten als Belg-zijnde + onder een valse identiteit (welk ook nog eens in het Arrest werd aangeduid) heeft om gerechterlijke procedures tegen mij te ondernemen.
Er is namelijk in het verhaal ook een gezamelijk kind geboren, maar de betrokken overheden "steunen" haar nu als Belg en wordt ik beticht van ontvoering.

Het Filipijnse vonnis maakt ook duidelijk dat het ouderlijk gezag exclusief aan de vader is toegewezen en dat de moeder enkel bezoekrecht geniet op het adres van het kind.
Wegens burgerlijke partijstelling in kader van de procedure op de Filipijnen, heb ik domicilie op de Filipijnen genomen, samen met mijn dochter.

Nog voor de bevestiging van het Filipijnse vonnis door het Hof van Beroep heeft een rechter in Kortgeding in België ( ten onrechte ) het exclusieve ouderlijke gezag aan de moeder toebedeeld.
Een rechter in Kortgeding heeft enkel jurisdictie indien het een echtscheiding betreft; van een huwelijk is er nochthans nooit gee sprake geweest(!). Ondanks de aanduiding van haar onbevoegdheid, heeft de rechter zichzelf bevoegd verklaard...


Het Parket in België negeert nog steeds het Filipijns vonnis, alhoewel aanerkend in België. Tengevolge daarvan is er sprake van ontvoering van mijn dochter dꕃoor mijzelf volgens het Openbaar Ministerie.

Het feit dat zij een valse identiteit heeft en, blijkbaar toch mogelijk in België, dubbel staat ingeschreven in het Rijksregister wordt door het KI als niet relevant detail beschouwd , daar het toch de moeder is van het kind...
In België is het dus blijkbaar mogelijk om onder een valse identiteit een gerechterlijke procedure op te starten..

Bij navraag bij alle betrokken instanties (Binnelandse Zaken, Justitie, Vreemdelingen Zaken, Buitenlandse Zaken) wordt er weliswaar steeds met ongeloof gereageerd, maar ieder van deze instanties wijst een vinger op de andere).
Een vraag aan de Minister van Justitie om (positieve) injunctie werd reeds afgewimpeld met een standaardbriefje...

Door deze situatie ben ik het nu die gerechterlijke sancties in België riskeer en een terugkeer naar België in de weg staat, welke reeds nu hun weerslag geven op mijn financiële situatie.

Geplaatst: 02 sep 2008 10:57
door j.demoor
‘Dit Filipijns vonnis is in België overgeschreven en bevestigd door het Hof van Beroep.’

Kan u het beschikkend gedeelte van dat arrest van het Hof van Beroep citeren ?

‘De wetgeving stipuleert duidelijk dat alle rechten en gevolgen van dit "huwelijk" ex tunc nietig zijn.’

Kan u precies naar deze wetgeving verwijzen ?

“Art.16...§ 2. 1° De vreemdeling die huwt met een Belg...kan, indien de echtgenoten gedurende ten minste drie jaar in België samen hebben verbleven en zolang zij in België samenleven, door een overeenkomstig artikel 15 afgelegde verklaring de staat van Belg verkrijgen.2° De vreemdeling die huwt met een Belg...kan, indien de echtgenoten gedurende ten minste zes maanden in België samen hebben verbleven en zolang zij in België samenleven, door een overeenkomstig artikel 15 afgelegde verklaring de staat van Belg verkrijgen, op voorwaarde dat hij op het ogenblik van de verklaring, sedert ten minste drie jaar, gemachtigd of toegelaten werd tot een verblijf van meer dan drie maanden of om zich te vestigen in het Rijk...4° Samenleven in het buitenland kan worden gelijkgesteld met samenleven in België, wanneer de belanghebbende bewijst dat er tussen hem en België een werkelijke band is ontstaan.”(Wetboek Belgische Nationaliteit 28 juni 1984).

Krachtens welke van deze bepalingen werd de Belgische nationaliteit toegekend ?

“Art..584.De voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg doet, in gevallen die hij spoedeisend acht, bij voorraad uitspraak in alle zaken, behalve die welke de wet aan de rechterlijke macht onttrekt.”(Gerechtelijk Wetboek).

‘in alle zaken’ omvat ook deze betreffende het ouderlijk gezag van ongetrouwde ouders.

Ga volledigheidshalve naar (Belgische wetgeving) onder Belgisch Staatsblad in http://just.fgov.be/ . Klik voor WetBOEKEN in de balk achter ’Juridische aard’.Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten.