aankoop horloge

marya
Topic Starter
Berichten: 2

aankoop horloge

#1 , 05 feb 2009 13:10

Onze dochter heeft voor haar 18de verjaardag een horloge mogen kiezen die achteraf niet bleek te werken. In de winkel had de verkoopster het batterijtje al vervangen omdat ze niet onmiddellijk werkte. We zijn teruggestapt naar de winkel om ons geld terug te vragen, vooral omdat ze gewoon nooit gewerkt heeft. De dame wil ons echter enkel het bedrag in een waardebon teruggeven. In hoeverre kunnen wij op een terugbetaling in speciën staan. De verkoopster blijft beweren dat onze dochter wel een andere horloge zal kunnen kiezen wat uiteraard altijd 2de keus is voor haar. De eventuele restant wil ze dan ook nog in een waardebon teruggeven. Wij zijn op deze manier gewoon verplicht om voor het bedrag in haar winkel te kopen en willen dat ondertussen zeker niet meer.

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Beachcomber
Berichten: 572

#2 , 05 feb 2009 14:04

De winkel kan u niet verplichten een waardebon aan te nemen. U heeft als koper het recht om wegens de niet-conforme levering (of de verkoop met verborgen gebreken, maakt niet uit welke reden u aanhaalt, het resultaat is hetzelfde) de koop ongedaan te maken.

De koper kan de niet conform de overeenkomst geleverde goederen weigeren bij de levering, indien de gebreken zichtbaar zijn of nadien terugbetaling van de prijs en eventueel schadevergoeding eisen voor onzichtbare gebreken die niet bij de levering konden worden vastgesteld.

Een verkoper moet de koper immers een zaak leveren die met de overeenkomst in overeenstemming is (art. 1604 B.W.) en hij moet hem vrijwaren tegen de verborgen of koopvernietigende gebreken (art. 1625 B.W.). De eerste verplichting houdt op bij de aanvaarding: de verkoper moet niet instaan voor de gebreken die zichtbaar zijn en die de koper bij de levering heeft kunnen vaststellen (art. 1642. B.W.) De rechtsvordering wegens verborgen gebreken kan ook na de aanvaarding worden ingesteld maar moet binnen korte termijn worden ingesteld (art. 1648. B.W.)

Reclame

Terug naar “Archief”