Zelfstandig kinderopvang in huurhuis
Geplaatst: 28 aug 2009 18:45
door vanderlinden
Mijnheer/mevrouw,
Wij verhuren een huis aan een koppel waarvan de vrouw zelfstandigge onthaalhouder wil worden.
Er staat in het contract dat in het huurhuis geen zelfstandig beroep mag uitgeoefend worden.
Beschouwd men onthaalmoeder als een zelfstandig beroep? zoja, wat zijn de gevolgen voor mij? moet ik dan het contract herzien? zijn er voor mij nadelen aan? het ondernemingsnummer van mvr is 0817.293.294.
graag uw advies aub
bij voorbaat van harte dank
vanderlinden
Geplaatst: 28 aug 2009 19:08
door Franciscus
Ik dacht dat men dan zijn huis moest voorzien van de nodige kindertoiletten - afgescheiden wasplaats kinderen - beveiliging- aparte eetplaats enz enz ...
Doe navraag waaran je moet voldoen bij Kind en Gezin - dat zijn ook de toezichtshouders voor onthaalverblijven.
Als de zaken in strijd met uw contract zijn kan je wel verbieden - vb verbouwingen die uw woning grondig zouden wijzigen.
15 MEI 2009
Besluit van de Vlaamse Regering houdende de beveiliging van de toegang bij kinderopvangvoorzieningen
10° capaciteit : het maximale aantal kinderen, bepaald door Kind en Gezin, dat een voorziening gelijktijdig mag opvangen;
11° opvanglokalen : het gebouw of het gedeelte van het gebouw waarin de opvang plaatsvindt. Daaronder worden niet alleen de leef- en rustruimten van de kinderen verstaan, maar ook alle andere lokalen, bijvoorbeeld de hal, berging, keuken, personeelslokalen, kelder, zolder, technische ruimten, trappen en evacuatiewegen.
Art. 4. Aan artikel 3, eerste lid, 7°, van het besluit van de Vlaamse Regering van 23 februari 2001 houdende de voorwaarden inzake erkenning en subsidiëring van kinderdagverblijven en diensten voor onthaalouders, gewijzigd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 16 mei 2008, wordt een punt h) toegevoegd, dat luidt als volgt :
"h) er maatregelen zijn om te voorkomen dat iemand de opvanglokalen en de buitenruimte ongemerkt binnenkomt of verlaat."
Voor de uitoefening van sommige activiteiten is een vergunning, erkenning of melding vereist. Dit is ondermeer het geval voor de volgende activiteiten, beroepen of producten:
kinderopvang (instellingen) Kind en Gezin
Re: Zelfstandig kinderopvang in huurhuis
Geplaatst: 31 aug 2009 12:46
door paling
Er staat in het contract dat in het huurhuis geen zelfstandig beroep mag uitgeoefend worden.
de huurder mag de bestemming van de woning niet wijzigen zonder toestemming van de verhuurder u kan zich beroepen op art. 1134 van het burgerlijk wetboek
Art. 1134. Alle overeenkomsten die wettig zijn aangegaan, strekken degenen die deze hebben aangegaan, tot wet.
Zij kunnen niet herroepen worden dan met hun wederzijdse toestemming of op de gronden door de wet erkend.
Zij moeten te goeder trouw worden ten uitvoer gebracht.
vooraleer u een zelfstandige activiteit kan beginnen in een woning moeten er een aantal vergunningen worden aangevraagd . bovendien zal de woning dan niet enkel onder de woninghuurwetgeving (aangezien zij daar wonen)vallen maar ook onder handelshuur .
indien u toch uw toestemming geeft maak dan een plaatsbeschrijving eventueel via een notaris het ontbreken ervan speelt in het voordeel van de huurder en moet de verhuurder eventueel de schade bewijzen aangezien de huurder gewone werken en bepaalde verbouwingswerken die nuttig zijn voor de onderneming mag uitvoeren . en gaat u best bij uw verzekering langs
Geplaatst: 31 aug 2009 13:13
door paling
Als de zaken in strijd met uw contract zijn kan je wel verbieden - vb verbouwingen die uw woning grondig zouden wijzigen.
verbouwingswerken die nuttig of noodzakelijk zijn voor de onderneming kan de eigenaar zich in bepaalde gevallen niet tegen de werken verzetten en ook niet van afwijken in het huurcontract
indien :
de huurder de verhuurder vooraf per aangetekend schrijven met bijgevoegde plans en bestekken verwittigt
de kostprijs van de werken niet hoger is dan 3 jaar huurprijs
de veiligheid , esthetische waarde of salubriteit van het pand niet worden bedreigd
het handboek van het I.E.P blz. 43 wettelijke depot D/2002/0815/2
Geplaatst: 31 aug 2009 20:20
door Franciscus
U dient als verhuurder de inkomsten van d ehuur dan wel in te geven - inkomsten handelshuur worden belast aan ik dacht 30%.
Dus als u per jaar nu € 1000 ontvangt zijn er zo wie zo €300 voor de staat.
Ook uw verzekering moet worden aangepast.
Stel maar eens voor dat er een balk van uw huis op een kind valt.
Zoals reeds gezegd bel zelf eens naar K&G en vraag daar langs je neus weg aan wat je allemaal moet voldoen en hoe je in orde moet zijn bij een huurhuis waar de verhuurder niet mee wil werken ... kan leerzaam zijn
de gegevens van de firma lees je na op
http://kbo-bce-ps.mineco.fgov.be/ps/kbo ... nl&dest=ST
en dan ondernemingsnummer invullen
vestiging zou van start gaan volgens kruispuntbank op 1.10.2009