bezettingsvergoeding

woning
Topic Starter
Berichten: 2

bezettingsvergoeding

#1 , 28 sep 2011 13:19

In juni 2010 kocht ik, na een echtscheiding, samen met mijn broer de echtelijke woning terug bij een openbare verkoop. Mijn aandeel bedraagt 50%, het deel van mijn broer en zijn vrouw 1%, en de firma van mijn broer 49%. Er zijn dus 3 partijen. Mondeling was er overeengekomen dat ik de woning gratis mocht betrekken totdat de woning weer te koop zou worden gesteld ( max 2 jaar). In ruil daarvoor zou ik de brandverzekering van het gebouw, de grondbelastingen eventuele kosten en het onderhoud van de woning en tuin voor mijn rekening nemen. Zoals afgesproken deed ik dringende renovatie- en herstellingswerken aan zowel keuken en badkamer, betaalde ik brandverzekering en grondbelastingen en doe het onderhoud van woning en tuin. Nog voor ik de woning zou betrekken, kwam de medepartij terug op zijn mondelinge overeenkomst en vroeg een bezettingsvergoeding van 450€. Ik ging niet akkoord met dit bedrag maar was bereid om een vergoeding van 250 € /maand te betalen aangezien ik ook de voorgenoemde onkosten voor mijn rekening neem. Ik stort dit bedrag maandelijks op de derdenrekening van hun advocaat. Wat zijn mijn rechten en plichten in dit geval? In de akte van de woning staat vermeld dat ik niet uit onverdeeldheid kan treden voor een periode van 5 jaar. Ik wens, door de strubbelingen en problemen, zo snel mogelijk het huis terug te koop te zetten. Is dit mogelijk?

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
roharro
Berichten: 13438
Juridisch actief: Ja
Locatie: Plopsaland

#2 , 28 sep 2011 18:42

Als u een kontrakt hebt ondertekend waarmee u zich verbindt het huis niet te verkopen binnen een periode van vijf jaar dan moet u zich daar aan houden. De mede-eigenars kunnen inderdaad een bezetingsvrgoding eisen die overeenkomt met hun proportioneel aandeel (in uw geval dus de helft van de normale huurwaarde van het pand). Maar de mede-eigenaars moeten wel hun proportioneel aandeel betalen in de onroerende voorheffing, alsook van de kosten die NIET tot de huurderskosten behoren.
Iedere wijze uil is ooit een uilskuiken geweest.

Reclame

Terug naar “Archief”