#10 , 06 nov 2011 08:57
“Art.1413.Iedere schuldeiser kan in spoedeisende gevallen aan de rechter toelating vragen om op de voor beslag vatbare goederen van zijn schuldenaar bewarend beslag te leggen.Art.1414.Elk vonnis, zelfs al is het niet uitvoerbaar niettegenstaande verzet of hoger beroep, geldt als toelating om bewarend beslag te leggen voor de uitgesproken veroordelingen, tenzij anders is beslist.Art.1415.Verlof om bewarend beslag te leggen mag niet worden verleend dan wegens een schuldvordering die zeker en opeisbaar is, en die vaststaande is of vatbaar voor een voorlopige raming...Art.1417.De toelating die in artikel 1413 bepaald is, wordt gevraagd bij een verzoekschrift dat aan de rechter wordt gericht...”(Gerechtelijk Wetboek).
Uit wat u meedeelt kan niet afgeleid worden dat u reeds voornoemde hoedanigheid van schuldeiser bezit,zodat u dan ook nog geen bewarend beslag kan vorderen.
Is aan voornoemde vereiste wel voldaan dan kan u ook bewarend beslag leggen op de gezinswoning,effectenrekening en spaarrekening.
‘met de bevoegdheid bewarende maatregelen te nemen met betrekking tot de roerende en onroerende goederen die deel uit maken van de nalatenschap’
Hierin is ‘bewarende maatregelen’ niet te verwarren met ‘bewarend beslag’
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/