huurder komt niet opdagen voor uittredende plaatsbeschrijvin

archimedes
Topic Starter
Berichten: 77

huurder komt niet opdagen voor uittredende plaatsbeschrijvin

#1 , 30 apr 2013 12:48

op het moment dat de plaatsbeschrijving was voorzien komt de huurder niet opdagen. Gelijktijdig is het ook de laatste dag van zijn huurcontract dat hij zelf heeft opgezegd. De uittredende plaatsbeschrijving was afgesproken om samen te doen, zonder externe deskundige. Wat doe je dan als verhuurder die daar alleen staat aan zijn voordeur? Bedoeling is bewijsmateriaal te verzamelen voor de vrederechter.

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
my_key
Berichten: 233
Juridisch actief: Ja
Locatie: Hasselt
Contacteer: Website Facebook

#2 , 30 apr 2013 15:03

Is zijn eigen verantwoordelijkheid. Jij kan daar niet aansprakelijk voor zijn. Stuur hem een aangetekende ingebrekestelling en bewaar een kopie.

Daarna kan je gewoon de procedure voor de vrederechter starten. Je hebt een tegensprekelijke plaatsbeschrijving bij ingebruikname? Die kan hem wel tegengeworpen worden, dus elk verschil in de staat van het goed dat niet aangemerkt kan worden als normale slijtage door normaal gebruik, zal hem ten laste gelegd kunnen worden. Als hij niet alsnog een plaatsbeschrijving wil doen kan de rechter een gerechtsdeskundige aanstellen om de staat te beoordelen (of zelf een plaatsbezoek doen). Jij zal die deskundige als meest gerede partij moeten provisioneren, maar als de tegenpartij in het ongelijk gesteld wordt zal hij alle kosten van het geding moeten dragen (incl. dagvaardingskost, rechtsplegingsvergoeding, deskundige, intresten).

Franciscus
Berichten: 39722
Juridisch actief: Nee

#3 , 30 apr 2013 15:18

Wel zelf niet binnengaan in de woning want dan is het nog steeds huisvredebreuk.
En is er geen einde aan het contract ...

Reclame

archimedes
Topic Starter
Berichten: 77

#4 , 02 mei 2013 07:52

huisvredebreuk, ook al heeft hij zelf het huurcontract zelf opgezegd en is de einddatum bereikt?

j.demoor
Berichten: 10360

#5 , 02 mei 2013 08:25

“Art.516...Zij(=gerechtsdeurwaarders) kunnen aangesteld worden om vaststellingen te doen van zuiver materiële feiten, zonder enig advies uit te brengen met betrekking tot de gevolgen in feite of in rechte die daaruit zouden kunnen voortvloeien; zij kunnen ook op verzoek van particulieren tot die vaststellingen overgaan...”(Gerechtelijk Wetboek).
Die vaststellingen hebben een bijzondere bewijswaarde. Zie daartoe: STORME, Matthias,“De bewijswaarde van het proces-verbaal van vaststelling van materiële feiten door een gerechtsdeurwaarder op verzoek van particulieren en aanverwante vragen“,R.W. 1994-95,345-352.

‘Wat doe je dan als verhuurder die daar alleen staat aan zijn voordeur?’

Onderzoek vooraf zelf of het huis nog bewoond is. Is dit niet het geval ,verschaf u dan zelf toegang tot uw huis en laat door een gerechtsdeurwaarder de ingaande plaatsbeschrijving vergelijken met de eindstaat. Gebruik het deurwaardersverslag van deze vergelijking om schadevergoeding te eisen,zo nodig bij de vrederechter en eventueel om de domicilie van de gewezen huurder te doen schrappen door de gemeente.
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Franciscus
Berichten: 39722
Juridisch actief: Nee

#6 , 02 mei 2013 14:58

Het onderzoek naar bewoond dient te geschieden via
- gemeente staat persoon daar nog ingeschreven?
- kwartierinspecteur heeft deze al vastgesteld dat persoon daar nog zijn belangen heeft.

Indien beide niet kunnen bevestigen dat betrokkene daar niet meer woont kan u daar best niet binnen gaat .... anders is het huisvredebreuk.

Terug naar “Archief”