openbare verkoop

farago
Topic Starter
Berichten: 19

openbare verkoop

#1 , 30 apr 2013 17:48

Graag had ik wat info over het volgende:
Kunnen ouders bij een openbare verkoop, een onroerend goed aankopen met gesplitste aankoop ( kind = blote eigenaar, ouders = vruchtgebruik)?
Het kind beschikt zelf over de nodige financiële middelen.
Indien het kind niet aanwezig kan zijn op de verkoop, is een gewone onderhandse volmacht dan voldoende?

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
naernaut
Berichten: 99

#2 , 01 mei 2013 01:21

*irrelevant.
Laatst gewijzigd door naernaut op 02 mei 2013 01:26, 1 keer totaal gewijzigd.

naernaut
Berichten: 99

#3 , 01 mei 2013 01:23

om nu werkelijk op uw vraag te antwoorden

VOOR WIE MAG MEN KOPEN ? (VOLMACHT-BEKRACHTIGING)

1) Voor zichtzelf en voor zijn echtgenoot of echtgenote, mits een schriftelijke volmacht van de afwezige echtgeno(o)t(e), getekend met "goed voor volmacht" en de beschrijving van het aan te kopen goed. Neem Uw huwelijkscontract en trouwboekje mee. Zowel de identiteitsgegevens van de bieder als die van de echtgen(o)t(e) worden opgenomen in de akte.

2) Voor zijn partner, zoon, dochter, schoonzoon, schoondochter, vriend, enz. mits een geschreven volmacht zoals onder 1). Bij gebrek aan volmacht kan de aanwezige bieder later verplicht worden zelf te kopen als de bekrachtiging door de afwezige partij niet volgt. Zowel de identiteitsgegevens van de bieder als die van de persoon voor wie men koopt worden opgenomen in de akte. In elk geval heeft de bieder zich persoonlijk verbonden, en zal hij de koopverplichting moeten nakomen wanneer de volmachtgever dit zelf niet zou doen.

3) Voor een bestaande vennootschap : Neem kopie van de statuten van de vennootschap mee en van het Belgisch Staatsblad waaruit de benoeming als zaakvoerder of afgevaardigd bestuurder blijkt. Als de bieder niet alleen de vennootschap kan verbinden, kan hij zich voor de vennootschap sterkmaken en bekrachtiging beloven onder de voorwaarden zoals onder 2) hierboven.

4) Voor een vennootschap in oprichting . - Er moet reeds een naam voor de nieuwe vennootschap bedacht zijn. - De vennootschap moet opgericht worden binnen de 2 jaar na de toewijzing, en de opgerichte vennootschap moet de aankoop bekrachtigen binnen de 2 maanden na haar oprichting. Als dit niet tijdig gebeurd is, wordt de bieder de definitieve koper. Daarom moet hij dus ook zijn eigen identiteitsgegevens meedelen aan de notaris, en in voorkomend geval ook zijn trouwboekje en huwelijkscontract meebrengen.

Reclame

farago
Topic Starter
Berichten: 19

#4 , 01 mei 2013 08:51

ik dacht dat de recente wijziging alleen betrekking had voor een gesplitste aankoop voorafgegaan door een schenking. Hier is er geen schenking vooraf, want het kind beschikt zelf over de nodige middelen.

naernaut
Berichten: 99

#5 , 02 mei 2013 01:29

ik dacht dat de recente wijziging alleen betrekking had voor een gesplitste aankoop voorafgegaan door een schenking. Hier is er geen schenking vooraf, want het kind beschikt zelf over de nodige middelen.
reactie hierrond was idd irrelevant, werd verwijderd.

Terug naar “Archief”