#4 , 17 jul 2013 08:21
“Art.203.§ 1. De ouders dienen naar EVENREDIGHEID van hun middelen te zorgen voor de huisvesting, het levensonderhoud, de gezondheid, het toezicht, de opvoeding, de opleiding en de ontplooiing van hun kinderen. Indien de opleiding niet voltooid is, loopt de verplichting door na de meerderjarigheid van het kind...Art.203bis. § 3. De kosten omvatten de gewone kosten en de buitengewone kosten. De gewone kosten zijn alle gebruikelijke kosten met betrekking tot het dagelijkse onderhoud van het kind. Onder buitengewone kosten wordt verstaan de uitzonderlijke, noodzakelijke of onvoorzienbare uitgaven die voortvloeien uit toevallige of ongewone gebeurtenissen en die het gebruikelijke budget voor het dagelijkse onderhoud van het kind dat desgevallend als basis diende voor de vaststelling van de onderhoudsbijdragen, overschrijden.”(Burgerlijk Wetboek).
‘Nu wil mijn zoon bachelor gaan studeren in Gent en komt de kat op de koord om mij buiten alle andere kosten, inschrijvingsgeld, boekengeld, de gebruikelijke onkosten voor kopijen enz... ook nog zou willen laten opdraaien voor huren van een "kot" ‘
Deze kosten zijn niet ‘buitengewoon’ in de zin van voornoemd art.203bis.
“Art.374.§1.Wanneer de ouders niet samenleven,blijven zij het ouderlijk gezag gezamenlijk uitoefenen...”(Burgerlijk Wetboek).,zodat de keuze tussen ‘kot’ of dagelijkse verplaatsing gezamenlijk dient bepaald en bij afwezigheid van zulk akkoord door de jeugdrechtbank,op verzoek van één of beide ouders. Onderzoek of er en zo ja welke maatregelen tijdens de echtscheidingsprocedure door de voorzitter in kort geding hierover zijn uitgesproken.
“Art.45.De zaak wordt bij de jeugdrechtbank aanhangig gemaakt : 1. in de aangelegenheden bedoeld in titel II, hoofdstuk II,(=Burgerrechtelijke bepalingen) van deze wet...bij een verzoekschrift ondertekend, al naar het geval door...de vader, de moeder...”(8 APRIL 1965. - Wet betreffende de jeugdbescherming...).
Kopieer daartoe de tekst van art.1034ter Gerechtelijk Wetboek en gebruik deze als invulformulier,mits omzetting in briefvorm. Som daarin omstandig en exact de FEITEN chronologisch op met benadrukking van het belang van het kind. U kan in PRINCIPE dit verzoekschrift indienen en de procedure afhandelen zonder advocaat.
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/