Pagina 1 van 1

slachtoverhulp

Geplaatst: 13 dec 2013 14:31
door dubbeldekker
geachte ,

laatst leden vraag ik eerherstel aan deze wordt geweigerd omdat er nog een betaling zou openstaan aan slachtoverhulp van 125 €
deze zou dateren van 11/1996 , mijn vraag is kan dat zo maar dat ze na 17 jaar daar nog mee afkomen , ze hebben me ook nooit iets laten weten
zijn daar intresten op verschuldigt zo ja hoeveel
wat kan ik daar aan doen en moet ik die betalen
mvg

Re: slachtoverhulp

Geplaatst: 13 dec 2013 16:15
door Franciscus
Dat wil zeggen dat u bepaalde kosten nl slachtofferfonds) niet betaald hebt.
Dat u dat moest betalen stat in het vonnis ...wordt veroordeeld tot gevangenisstraf - geldboete - schadevergoeding - en gerechtskosten met storting slachtofferfonds.

Vraag wat u moet betalen aan de griffie en zorg dat dat betaald wordt.

Ken een zaak waar ook iets niet betaald werd ondertussen zijn de termijnen totaal verstreken bedrag staat nog open maar kan wettelijk niet meer gevorderd worden.
Probleem bedrag zal nu blijven openstaan en betrokkene kan geen eerherstel krijgen... gezien blijvende openstaande schuld.

Re: slachtoverhulp

Geplaatst: 15 dec 2013 08:31
door j.demoor
“Art.623 De veroordeelde moet voldaan hebben aan de in het vonnis bepaalde verplichting tot teruggave, schadevergoeding en betaling van kosten...Het hof dat over het verzoek tot eerherstel moet beslissen, kan de veroordeelde evenwel van deze voorwaarde ontslaan, indien hij aantoont dat hij in de onmogelijkheid verkeerde om aan de verplichtingen te voldoen hetzij wegens zijn onvermogen, hetzij wegens enig ander feit waaraan hij geen schuld heeft. Het hof kan in dat geval, onverminderd de rechten van de schuldeisers, ook het gedeelte bepalen van de teruggave, de schadevergoeding, de gerechtskosten en het passief, dat de veroordeelde moet hebben voldaan alvorens hem herstel in eer en rechten kan worden toegestaan.”(16 DECEMBER 1808. - WETBOEK VAN STRAFVORDERING).

“Art.1153. Inzake verbintenissen die alleen betrekking hebben op het betalen van een bepaalde geldsom, bestaat de schadevergoeding wegens vertraging in de uitvoering nooit in iets anders dan in de wettelijke interest, behoudens de bij de wet gestelde uitzonderingen. Die schadevergoeding is verschuldigd zonder dat de schuldeiser enig verlies hoeft te bewijzen. Zij is verschuldigd te rekenen van de dag der aanmaning tot betaling, behalve ingeval de wet ze van rechtswege doet lopen. Indien er opzet van de schuldenaar is, kan de schadevergoeding de wettelijke interest te boven gaan.”(Burgerlijk Wetboek).