Pagina 1 van 1

Blauwe zone

Geplaatst: 20 jan 2014 15:06
door opajos
Ik zou voor eens en altijd een klaar antwoord willen op volgende vraag: is het strafbaar om meerdere parkeerschijven te plaatsen in een auto om alzo de controle op het parkeren in een blauwe zone te omzeilen ??
Indien dit niet toegelaten is gaarne een duidelijk antwoord waarom aub.
Er bestaat namelijk twijfel omtrent de wetgeving die bepaalt dat men in een blauwe zone het uur van aankomst moet aangeven dmv een parkeerschijf maar dit is verwarrend want 'een' is geen telwoord en kan beschouwd worden als 'een aantal'… Zo was er vorig jaar sprake van een automobilist die gebruik maakte van 5 kaarten en hiervoor argumenteerde dat 'een' geen telwoord is en van alles kan betekenen…
Ik heb al verschillende teksten omtrent deze materie gelezen en vind nergens dat er bepaald wordt dat slechts één mag geplaatst worden.
Mvg Jos

Re: Blauwe zone

Geplaatst: 20 jan 2014 15:13
door Lightning
27.1.2. De bestuurder moet de pijl van de parkeerschijf op het streepje plaatsen dat volgt op het tijdstip van aankomst.
...
27.1.3. Het is verboden onjuiste aanduidingen op de schijf te laten verschijnen. De aanduidingen van de schijf mogen niet gewijzigd worden voordat het voertuig de parkeerplaats verlaten heeft.

Re: Blauwe zone

Geplaatst: 20 jan 2014 22:51
door Franciscus
een plus een is wat dan volgens u?
Telwoord
http://www.google.be/url?sa=t&rct=j&q=& ... 8121,d.Yms" onclick="window.open(this.href);return false;

Een telwoord (of: numerale) duidt een aantal aan of een plaats in een volgorde of rangorde van een zelfstandigheid. Telwoorden worden onderscheiden in hoofdtelwoorden en rangtelwoorden. Hoofdtelwoorden noemen een aantal: een, twee, drie, vier, vijf enzovoort Rangtelwoorden noemen een nummer in een reeks: eerste, tweede, derde, vierde, vijfde enzovoort

Daarnaast onderscheidt men bepaalde en onbepaalde telwoorden. Bepaalde telwoorden noemen een precies aantal of (rang)nummer; onbepaalde telwoorden noemen een niet nader gespecificeerd aantal of (rang)nummer. Tot de onbepaalde hoofdtelwoorden rekent men onder meer alle, enige, sommige (deze worden ook wel onbepaalde voornaamwoorden genoemd), veel en weinig. Als onbepaalde rangtelwoorden zijn te beschouwen: laatste, middelste, hoeveelste en zoveelste.

Ooit heeft eens iemand gezegd... een verkeersreglement wordt aangeleerd a rato van een overtreding (boete) per een artikel.

U kan misschien wel aangeven aan de rechtbank dat er een taalfout zou staan op de parkeerschijf mogelijk is dat een procedurefout....

Antwoord zie hierboven.