Pagina 1 van 1

gerecht

Geplaatst: 22 jan 2014 11:24
door kleineke
geachte,

Ik heb een jaar geleden ongeveer toegestemd dat mijn dochter van 5 jaar bij haar vader ging wonen.

Nu ondervind ik echter dat mijn dochter na een jaar bij de vader te wonen worstelt met haar eigen en dat ze mentale probleem heeft.
Er is ook geen communicatie tussen en de vader en mij over school enz... of ik moet het op facebook lezen of ik hoor het weken nadien pas.
Leugens verteld hij aan mij over mijn dochter ook.

Wij zitten wel in een rechtzaak ivm onze dochter dat 4 februari word uitgesproken, zo ook moet haar achternaam nog veranderd worden, want er is een dna test uitgevoerd geweest.

Wij hebben samen een papier opgesteld en ondertekend dat ze bij hem ging en aan de advocaat gegeven van hem.

Is dat papier wettig of niet?

Ik zou heel graag mijn dochter terug bij hebben, ik kan het niet aan zien dat ze haar eigen niet meer kan zijn en leugens moet blijven aanhoren van haar vader.

Of zijn er nog mogelijkheden of stappen dat ik kan ondernemen?

Graag snel een antwoord eub.

Met vriendelijke groeten

Re: gerecht

Geplaatst: 24 jan 2014 08:23
door j.demoor
“Art.374. § 1. Wanneer de ouders niet samenleven, blijven zij het ouderlijk gezag gezamenlijk uitoefenen en geldt het in artikel 373, tweede lid, bepaalde vermoeden...In elk geval bepaalt de rechter de wijze waarop het kind wordt gehuisvest en de plaats waar het in het bevolkingsregister wordt ingeschreven als hebbende aldaar zijn hoofdverblijf.§ 2...Bij gebrek aan akkoord, in geval van gezamenlijk ouderlijk gezag, onderzoekt de rechtbank op vraag van minstens één van de ouders bij voorrang de mogelijkheid om de huisvesting van het kind op een gelijkmatige manier tussen de ouders vast te leggen. Ingeval de rechtbank echter van oordeel is dat de gelijkmatig verdeelde huisvesting, niet de meest passende oplossing is, kan zij evenwel beslissen om een ongelijk verdeeld verblijf vast te leggen. De rechtbank oordeelt in ieder geval bij een met bijzondere redenen omkleed vonnis, en rekening houdend met de concrete omstandigheden van de zaak en het belang van de kinderen en de ouders.”(Burgerlijk Wetboek).

‘Wij hebben samen een papier opgesteld en ondertekend dat ze bij hem ging’

In geval van gewijzigde omstandigheden kan u hierop steeds terugkomen en de zaak aanhangig maken bij de jeugdrechter.

“Art.45.De zaak wordt bij de jeugdrechtbank aanhangig gemaakt : 1. in de aangelegenheden bedoeld in titel II, hoofdstuk II,(=Burgerrechtelijke bepalingen) van deze wet...bij een verzoekschrift ondertekend, al naar het geval door...de vader, de moeder...”(8 APRIL 1965. - Wet betreffende de jeugdbescherming...).

Kopieer daartoe de tekst van art.1034ter Gerechtelijk Wetboek en gebruik deze als invulformulier,mits omzetting in briefvorm. Som daarin omstandig en exact de FEITEN chronologisch op met benadrukking van het belang van het kind. U kan in PRINCIPE dit verzoekschrift indienen en de procedure afhandelen zonder advocaat.

Re: gerecht

Geplaatst: 26 jan 2014 13:58
door kleineke
hartelijk bedankt voor u antwoord.

mvg

Re: gerecht

Geplaatst: 26 jan 2014 14:22
door Franciscus
Op dit ogenblik hebt u een onderlinge overeenkomst.
Deze heeft kracht van wet tussen de partijen en is niet tegenstelbaar aan derden, dus u kan geen PV laten opstellen door de politie schending van de wet of van een authentieke akte.
U kan wel de burgerlijke rechtbank inschakelen wegens niet naleven van een contract.

Dit geschreven hebbende ... pas als er een vonnis is kan beroep doen op politie ( strafrechtelijk & jeugdrecht) wegens niet opvolgen vonnis en via (jeugdrechtbank wegens inbreuken op het vonnis - maar dan voor wijzigingen).

Los van bovenstaande u bent ouder en u hebt steeds co-ouderschap wat beslissingen betreft over de minderjarige.
Zie tekst j.demoor

http://www.g-o.be/sites/portaal_nieuw/s ... eling.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
XXwww.f4j.be/XX: blijkbaar net aangemeld als verspreiders van schadelijke software.!!!!!!! Dus eventjes er tussenuit gehaalsdals infobron.
http://www.goudi.be/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://ouders.tweehuizen.be/p_380.htm" onclick="window.open(this.href);return false;