Pagina 1 van 1

ontslag

Geplaatst: 10 mei 2015 20:42
door jeineke
ik heb eens een vraagje , ik werk bijna 9,5 j als bediende, heb nu mijn ontslagbrief verstuurd. ik zou graag een akkoord bereiken dat ik maar 2 maand opzeg zou moeten doen.
Maar mijn werkgever kennende, ook uit ondervinding van vorige jongens die vertrokken zijn , gaat die mij de volle 3 maand willen laten uitdoen.
ik ben bediende maar wij hebben wel overuren betaald. wij hebben dagen dat we 12u werken !
als ze mij willen verplichten om die 3 maand uit te doen kunnen ze mij dan verplichten om overuren te doen? of heb ik dan een wapen achter de deur om mee te dreigen zoals bv:
ik begin om 4u snachts , kan ik dan om 11u12 uitklokken? of krijg ik problemen daardoor?
ps: in mijn contract staat gewoon 38u week.

thx

Re: ontslag

Geplaatst: 11 mei 2015 01:30
door de reden
gaat die mij de volle 3 maand willen laten uitdoen.
tja, als u eerst uw ontslagbrief verstuurd en dan pas advies vraagt mag u allicht voor het resterende gedeelte van de opzeggingstermijn een verbrekingsvergoeding betalen

Re: ontslag

Geplaatst: 11 mei 2015 06:04
door jeineke
Ik moet nog wel onderhandelen voor mijn opzeg,maar ik weet zeker dat ze mij die 3 maand willen laten uitdoen, het gaat mij er gewoon om of mijn huidige werkgever mij kan verplichten om nog overuren te presteren na ontvangst van mijn onslagbrief. Mijn nieuwe werkgever wil wachten op mij, of ik nu 2 of 3 maand moet doen.

Re: ontslag

Geplaatst: 11 mei 2015 10:34
door de reden
Ik moet nog wel onderhandelen voor mijn opzeg,
heb nu mijn ontslagbrief verstuurd
deze vormvereisten zijn wettelijk vastgelegd, en 3 maanden opzeggingstermijn is zowiezo te weinig
indien u geen duur van de opzeggingstermijn hebt vermeld kan uw werkgever van u een verbrekingsvergoeding eisen voor de ganse duur van de opzeggingstermijn, als u slechts 3 maanden hebt opgegeven is het voor de resterende duur van de opzeggingstermijn

Art. 37.(§ 1.) Is de overeenkomst voor onbepaalde tijd gesloten, dan heeft ieder der partijen het recht om die te beëindigen door opzegging aan de andere.
Op straffe van nietigheid dient de kennisgeving van de opzegging het begin en de duur van de opzeggingstermijn te vermelden.

hopen dat uw werkgever de fout niet opmerkt, dus al zeker niet de puntjes op de i zetten

Re: ontslag

Geplaatst: 12 mei 2015 12:59
door JPV
3 maand opzeg (of 13 weken) is net wél de correcte opzegtermijn.