Fax en geldigheid als bewijs van versturing.

JohnD
Topic Starter
Berichten: 3584

Fax en geldigheid als bewijs van versturing.

#1 , 04 nov 2008 00:48

Kan ik van iemand een link krijgen naar de wet Bourgeois, en den specifiek wat betreft de geldigheid van een verstuurde fax met afgeprint ontvanstbewijs op de kopie, daar waar er niet vereist word om een AS te versturen. De bedoeling is om naar een bedrijf een fax te sturen. Kunnen zij beweren hem niet ontvangen te hebben ? Of kunnen zij misschien beweren dat bvb een van hun bedienden hem mogelijk verscheurd heeft ? Zou een rechter zulk fabeltje geloven ? Dank bij voorbaat.

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Lex
Berichten: 3149
Locatie: N51° 13.797' E004° 26.612'

#2 , 04 nov 2008 12:34

Zie art. 2281 van het Burgerlijk Wetboek.

artliner
Berichten: 41

#3 , 09 nov 2008 07:58

Leuk antwoord.

Kan je ergens dat artikel opvragen?
site? Link?of tekst?

Reclame

ZeddLeppelin
Berichten: 97

#4 , 11 nov 2008 14:00

Leuk antwoord.

Kan je ergens dat artikel opvragen?
site? Link?of tekst?
Art. 2281. <W> Wanneer een kennisgeving schriftelijk dient te gebeuren om door de kennisgever te kunnen worden aangevoerd, wordt ook een kennisgeving per telegram, telex, telefax, elektronische post of enig ander telecommunicatiemiddel dat resulteert in een schriftelijk stuk aan de zijde van de geadresseerde, als een schriftelijke kennisgeving beschouwd. Hetzelfde geldt wanneer de kennisgeving slechts daarom niet in een schriftelijk stuk resulteert aan de zijde van de geadresseerde omdat deze een andere wijze van ontvangst hanteert.
De kennisgeving gaat in bij ontvangst ervan in de vormen genoemd in het eerste lid.
Ontbreekt een handtekening in de zin van artikel 1322, dan kan de geadresseerde de kennisgever zonder onnodig uitstel verzoeken om een origineel ondertekend exemplaar na te zenden. Doet hij dit niet zonder onnodig uitstel, of gaat de kennisgever zonder onnodig uitstel op dit verzoek in, dan kan de geadresseerde het ontbreken van een handtekening niet aanvoeren.

Terug naar “Archief”