“Art.102.De vordering tot terugbetaling bedoeld in de artikelen 98 en 99 verjaart overeenkomstig artikel 2277 van het Burgerlijk Wetboek...“(OCMW-Wet 8 juli 1976).
“Art.2277...in het algemeen,al hetgeen betaalbaar is bij het jaar of bij kortere termijnen,verjaren door verloop van vijf jaren.”(Burgerlijk Wetboek).
Die verjaring start bij de terugeisbaarheid van de bedragen.
Ik wil toch even zeggen dat een voorschot vanwege het OCMW voor het stellen van een huurwaarborg buiten de vermelde artikelen 98 & 99 valt.
Dus de verjaring van 5 jaren speelt hier niet.
Er zijn tegenwoordig heel wat OCMW's die voor een huurwaarborg geen geld meer ter beschikking stellen maar een waarborgbrief afleveren aan de verhuurder-eigenaar.
Maar in het geval van Yvan heeft het OCMW een geldsom ter beschikking gesteld. Indien de huurder niet terugbetaalt aan het OCMW , moet bij het einde van de huurovereenkomst het geld terug naar het OCMW. In zijn geval komt het geld van de huurwaarborg hemzelf toe.
Het verstrekken van huurwaarborg is een dienst die mensen helpt ,maar die uiteindelijk geen verliespost zou mogen zijn voor een OCMW.