?Art.1715.Men kan huren bij geschrift of mondeling.?(B.W.=Burgerlijk Wetboek).
?De toestemming van een partij in een overeenkomst kan in de regel hetzij uitdrukkelijk hetzij stilzwijgend tot uiting komen?(Cass. 17 oktober 1975,Arr.Cass. 1976,224-225).
Uw vader-verhuurder wist dat uw vriendin de woning mede bewoonde.Vermoed kan worden dat zij tevens de huur mede betaalde en dus stilzwijgend medehuurster was.
Anderzijds kan uw vader stellen dat uw vriendin de woning bezet zonder recht of titel,om de enkele reden dat zij de huurovereenkomst niet mede ondertekende.
Vergelijk ?Art.215...? 2. Het recht op de huur van het onroerend goed dat een der echtgenoten gehuurd heeft, zelfs voor het huwelijk, en dat het gezin geheel of gedeeltelijk tot voornaamste woning dient, behoort aan beide echtgenoten gezamenlijk, niettegenstaande enige hiermede strijdige overeenkomst.?(B.W.).
Het betreft hier echter geen echtgenoten.
?De feitenrechter beoordeelt op onaantastbare wijze het bestaan en de draagwijdte van een wilsuiting?(Cass. 11 september 1986,R.W. 1987-88,1328,noot).
?Art.732.Indien een van hen het(=oproeping in MINNELIJKE SCHIKKING),zelfs mondeling verzoekt,worden de partijen bij gewone brief van de griffier opgeroepen om...te verschijnen op dag en uur door de rechter bepaald."(Gerechtelijk Wetboek).
De procedure ?minnelijke schikking? is kosteloos.Vraag ze dus aan de griffie van het vredegerecht.
Ga volledigheidshalve naar (geconsolideerde wetgeving) onder Belgisch Staatsblad in
http://just.fgov.be .Klik in de balk achter ?Juridische aard? op het omgekeerd driehoekje uiterst rechts en zoek daar de nodige WetBOEKEN.