Langstlevende ouder

Jura
Topic Starter
Berichten: 2

Langstlevende ouder

#1 , 20 mei 2007 15:32

Hey, ik heb twee vragen. Een viertal jaar is mijn vader overleden. Ik ben meerderjarig, mijn zus is minderjarig. Mijn ouders waren gescheiden. Mijn mama is in hoedanigheid van langstlevende ouder. Wordt zij dan aanschouwd als voogd? Of is dit niet hetzelfde?
Ik heb dan nog een andere vraag. Op een bouwgrond zit een pachter. Er is geen schriftelijke huurovereenkomst. Wat moet ik doen om deze eraf te krijgen? Heeft er iemand meer informatie over? Alvast bedankt!
Groetjes,
Jura

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
j.demoor
Berichten: 10360

#2 , 22 mei 2007 13:03

Art.375.Indien...een van beiden(=ouders) overleden...is...oefent de andere dat (ouderlijk) gezag alleen uit...?(Burgerlijk Wetboek).
Er wordt in dat geval dus geen voogdij ingesteld.

De verpachtende eigenaar of vruchtgebruiker van de landbouwgrond kan de pacht be?indigen OVEREENKOMSTIG de dwingende bepalingen van art.6-13 Pachtwet 4 november 1969.

Ga volledigheidshalve naar (geconsolideerde wetgeving) onder Belgisch Staatsblad in http://just.fgov.be .Klik in de balk achter ?Juridische aard? op het omgekeerd driehoekje uiterst rechts en zoek daar de nodige WetBOEKEN.

Reclame

Terug naar “Erfrecht & Schenkingen”