Hallo
Het gaat om het volgende: er wordt gepoogd door een groep huurders (niet meer van de jongsten) om een redelijke termijn te bekomen voor de verhuis terug naar hun gerenoveerde, sociale woning.
1 week, midden in de winter is ontoereikend om de woning in te richten, zijnde: verven, behangen,(moet ook kunnen drogen) kasten demonteren om toestellen te kunnen plaatsen, poetsen van beide woningen, eigenlijke verhuis etc...
Natuurlijk zijn er tegenargumenten zoals de planning met de aannemers en dat is begrijpelijk maar dient een planning nu net niet voor onvoorziene omstandigheden want wat als het dan vriest? Dan wordt er toch ook niet gewerkt in de bouw? Dan kan en moet de planning toch ook aangepast worden? 1 week kan toch moeilijk beschouwd worden als een redelijke termijn..
Is een uitspraak van de vrederechter bij verzoening bindend of niet? (ik herinner mij dat een stalker ooit een dokument moest tekenen bij de vrederechter waarin hij zijn akkoord moest geven van de uitspraak om zijn slachtoffer met rust te laten op straffe van een sanctie)
Verschijning van beide partijen is op vrijwillige basis en als een vd partijen niet opdaagt dan wordt de zaak blijkbaar geseponeerd? Dan wordt er geen uitspraak gedaan door de rechter?
Wat is dan het nut van het vredegerecht? Enkel bemiddeling maar geen enkele zekerheid dat die bemiddeling dan plaatsvindt en er eventueel een uitspraak volgt die kan opgelegd worden?
Dan lijkt het toch zinloos om naar de vrederechter te stappen?