2 jaar geleden zijn wij naar onze nieuwbouwwoning verhuisd. Naast ons woont een bejaard koppel dat er al meer dan 40 jaar woont en ongeveer even lang geleden een omheining heeft geplaatst (betonpalen met draad ertussen).
De betonpalen van deze omheining zijn ondertussen zo verrot dat de bewapening ervan bloot ligt en dat enkele palen staan mee te dansen als er wat wind staat.
Volgens de bevindingen van de landmeter (genoteerd op het proces verbaal) gaat het om een omheining van de buren deels op gemeenschappelijke grond. Zo staan sommige palen zelfs helemaal op ons perceel.
Mocht de omheining in degelijke staat zijn, zouden we hier geen probleem mee hebben (ik denk graag dat wij geen moeilijke mensen zijn

Kortom: wij willen dat de huidige afgeleefde omheining verdwijnt om esthetische maar vooral veiligheidsredenen en wij willen op onze kosten een nieuwe plaatsen op ons perceel (de buren willen trouwens ook niet meebetalen voor een nieuwe gemeenschappelijke omheining). Het verwijderen van de huidige willen we echter niet bekostigen maar de kost is miniem ivm onze kosten.
Bovendien kunnen wij ook niet zomaar iemands omheining afbreken zonder meer.
De buren weigeren echter te geloven dat de omheining deels op onze grond staat, ondanks de berekeningen van 2 onafhankelijke landmeters (waarvan 1 aangesteld door het vredegerecht inzake een dispuut over de perceelsgrenzen met onze buurman zijn andere buren) en ze weigeren elke medewerking.
De vragen zijn nu:
- Hebben wij op grond van de bevindingen van de landmeter medezeggenschap over de huidige omheining?
- Kunnen wij op grond hiervan of de slechte staat eisen dat de huidige omheining wordt weggenomen?
Alvast bedankt voor jullie hulp!
Dieter