Verandering eigenaar huurhuis: problemen met mazoutketel

Noctua
Topic Starter
Berichten: 1

Verandering eigenaar huurhuis: problemen met mazoutketel

#1 , 22 nov 2007 17:59

Het huis dat wij huren is verkocht en deze week is de akte ondertekend geweest. Wij moeten uiterlijk op het einde van het jaar de woning hebben verlaten omdat de nieuwe eigenaars erin gaan wonen. Juist deze week hebben wij mazout laten komen om te verwarmen, maar de ketel slaat niet op. Nu willen de nieuwe eigenaars in januari gas laten leggen en de ketel buitengooien en zijn dus niet geneigd om aan de ketel nog iets te doen. De ketel is gekeurd voor verkoop, maar er is toen niet getest of hij nog werkte. Zijn de kosten voor het eventueel schoonmaken van de leidingen voor ons of voor de verhuurder? er staat niets van in de plaatsbeschrijving. Ze kunnen ons toch niet in de kou zetten omdat zij gas willen leggen?

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
j.demoor
Berichten: 10360

#2 , 24 nov 2007 11:31

“Art.1754.Herstellingen ten laste van de huurder, of GERINGE herstellingen tot onderhoud, waartoe, behoudens andersluidend BEDING(lees zorgvuldig uw contract), de huurder gehouden is, zijn die welke door het plaatselijk gebruik als zodanig beschouwd worden...Art.1755.Geen van de herstellingen die geacht worden herstellingen ten laste van de huurder te zijn, komt voor rekening van de huurder, wanneer alleen ouderdom of overmacht daartoe aanleiding hebben gegeven.”(Burgerlijk Wetboek).

‘maar de ketel slaat niet op‘ laat niet meteen toe vast te stellen of het al dan niet een herstelling ten laste van de huurder betreft.

Maan de verhuurder (=deze na ondertekening van de authentieke koopakte) aangetekend aan het defect te herstellen of aan te tonen dat het een herstelling ten laste van de huurder betreft.

Deel hem daarin mee dat u zelf het defect laat herstellen na (xx) november 2007 en dat u de kosten ervan in mindering brengt van de verschuldigde huur INDIEN uit die herstelling blijkt dat het geen herstelling ten laste van de huurder betrof.

Ga volledigheidshalve naar (geconsolideerde wetgeving) onder Belgisch Staatsblad in http://just.fgov.be .Klik in de balk achter ’Juridische aard’ op het omgekeerd driehoekje uiterst rechts en zoek daar de nodige WetBOEKEN.

Reclame

Terug naar “Huren”