Voorbeeld volmacht?

breydel
Topic Starter
Berichten: 88

Voorbeeld volmacht?

#1 , 24 nov 2010 17:35

Wij gaan een stuk landbouwgrond kopen. Mevrouw is als mede eigenaar onze contactpersoon, meneer is bedlegerig en kan niet rechtstreeks met ons in contact treden.
Om er zeker van te zijn dat de andere partij met wie we de koop willen sluiten een 100% bindend contract met ons aangaat, zouden wij graag een voorbeeld zien van een volmacht.
De verkoopster handelt dus deels in eigen naam en deels in naam van haar zieke partner dewelke volmacht gegeven heeft om tot verkoop aan ons over te gaan.
In de reeds getekende compromis staat enkel de naam van mevrouw als actor. Het goed dat wij willen aankopen is voor 50% eigendom van haar en van haar partner.
In de compromis staat: "...Mevr. X gaat akkoord met het bedrag van X€ voor de aankoop van goed X.
Mevr. X handelt in eigen naam en als gevolmachtigde van Mr Y, mede-eigenaar van goed X..."


Is dit voldoende? Ik had gedacht dat er op zijn minst ook geboortedatum en rijksregisternummer zou moeten instaan enz...?
Kan er mij iemand een voorbeeld geven van een volmacht of alleszins een opsomming van alle punten die er zeker moeten instaan om tot een 100% waterdicht volmacht te komen aub?
Alvast bedankt!

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
breydel
Topic Starter
Berichten: 88

#2 , 25 nov 2010 13:44

niemand?

j.demoor
Berichten: 10360

#3 , 26 nov 2010 10:12

“Art.1988.Lastgeving, in algemene bewoordingen uitgedrukt, omvat alleen de daden van beheer. Om goederen te vervreemden of met hypotheek te bezwaren, of om enige andere daad van eigendom te verrichten, is een uitdrukkelijke lastgeving vereist.Art.1997.De lasthebber die aan de partij, met wie hij in zijn hoedanigheid van lasthebber handelt, voldoende kennis van zijn volmacht gegeven heeft, is niet aansprakelijk voor hetgeen daarbuiten gedaan is, behalve indien hij zich daartoe persoonlijk heeft verbonden.”(Burgerlijk Wetboek).

Vraag aan de lasthebber(=gevolmachtigde) u voldoende kennis te geven van zijn volmacht,m.a.w. deze te laten inzien of kopie te leveren.

Een onderhandse volmacht is toereikend voor het ondertekenen van een onderhandse koopakte doch niet voor een authentieke koopakte.
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Reclame

breydel
Topic Starter
Berichten: 88

#4 , 26 nov 2010 18:07

Wat is de geijkte procedure om in dit geval de authentieke verkoopakte te laten doorgaan? Volmacht betekend bij de notaris...?

Franciscus
Berichten: 39720
Juridisch actief: Nee

#5 , 29 nov 2010 20:05

Notaris zal bij de bedlegerige persoon de akte laten tekenen NADAT hij heeft vastgesteld dat betrokkene nog over al zijn geestesvermogen beschikt

Terug naar “Andere”