?Art.595.De vruchtgebruiker kan persoonlijk de vruchten genieten, hij kan verpachten, of zelfs zijn recht verkopen of afstaan om niet.Verhuring door de vruchtgebruiker alleen voor langer dan negen jaren is, ingeval het vruchtgebruik ophoudt, ten aanzien van de blote eigenaar slechts verbindend voor de tijd die nog overblijft hetzij van de eerste periode van negen jaren, indien partijen zich nog daarin bevinden, hetzij van de tweede periode, en zo verder, op zulke wijze dat de huurder enkel recht heeft op het genot gedurende de gehele periode van negen jaren, waarin hij zich bevindt.Verhuring voor negen jaren of minder, door de vruchtgebruiker toegestaan of vernieuwd, meer dan drie jaren voor het eindigen van de lopende huur wanneer het landeigendommen betreft, en meer dan twee jaar voor hetzelfde tijdstip wanneer het huizen betreft, heeft geen gevolg, tenzij de uitvoering voor het einde van het vruchtgebruik begonnen is.?(Burgerlijk Wetboek).
Uw investeringen met ?eigen vermogen? in het ?gemeenschappelijk huis? dient u te bewijzen teneinde bij vervreemding van het huis die investeringen terug te krijgen.
Bij overlijden van een echtgenoot erft de andere echtgenoot het vruchtgebruik van zijn nalatenschap en erven ENKEL diens EIGEN kinderen er de blote eigendom van.
Ga volledigheidshalve naar (geconsolideerde wetgeving) in
http://just.fgov.be