Onvrijwillig werkloos zijn wil zeggen dat je zonder werk en zonder loon bent gevallen zonder dat je het zelf wilde. Als je op één of andere manier ‘schuld’ hebt aan je werkloosheid, ben je eigenlijk vrijwillig werkloos. ontslag geven zonder ander werk te hebben kan je nog moeilijk spreken van onvrijwillig .Hij zal zich moeten laten ontslagen of hij kan zijn WL-uitkering vergeten. Maar zelfs hierrmee moet hij heel voorzichtig zijn zodat de werkgever geen al te negatieve zaken op zij C4 zet. Onmiddellijk ontslag is natuurlijk uit den boze. Kan hij zijn werkgever niet voorzichtig aan het verstand brengen dat hij de geschikte kandidaat niet is voor de job ?
Ja, hij heeft nog recht op werkloosheidsuitkering. Men zal immers geen rekening houden met de C4 van deze job tenzij de werknemer deze zelf indient bij de RVA.Hey iedereen,
Ik heb een vraagj voor een vriend van mij, waar ik zelf ht antwoord niet echt op weet...
Hij is midden maart ontslagen op zijn werk, opzeggingstermijn is ingegaan op 21maart, 28kalenderdagen. Hij diende deze uiteindelijk niet uit te doen.
Nu heeft hij sinds deze maandag elders werk gevonden (andere sector), maar nu blijkt dat hij deze job toch niets voor hem vindt.... Hij zit uiteraard in zijn proefperiode daar en zou dus na 7kalenderdagen zijn ontslag kunnen geven daar...
Nu is de vraag of hij dan nog recht heeft op een werkloosheidsuitkering vanaf ergens rond de 20e april?
Hij wil graag werken, maar doet deze job echt niet graag en het is natuurlijk moeilijker te solliciteren als je FT werkt... Vandaar zijn vraag...
kan iemand helpen?
staat dit zo in de werkloosheidswetgeving ? ik heb al eens gelezen dat er volgens de werkloosheidswetgeving een verjaringstermijn is van 5 jaar en volgens het burgerlijk recht een verjaringstermijn van 10 jaar voor onterechte ontvangen werkloosheidsuitkeringen ingevolge het opzettelijk achterhouden van informatie .Ja, hij heeft nog recht op werkloosheidsuitkering. Men zal immers geen rekening houden met de C4 van deze job tenzij de werknemer deze zelf indient bij de RVA.
bewijs eens , met wettelijke basis , rechtsleer of rechtspraak@xena: Ik bedoel dat hij tijdens die gedekte periode, zoals JPV beweert, kan doen wat hij wil. Dus zelfs als hij nr. de RVA stapt (gedurende de door de vorige werkgever gedekte en vergoede opzegperiode) en hen zegt dat hij ander werk gevonden had, maar dat hij daar zijn opzeg gegeven heeft, dan nog zal hij recht op WL-uitkering genieten, voor de periode erna.
om van een recht te spreken moet je dit ergens uit een rechtsbron kunnen afleiden .er wordt geen informatie opzettelijk achtergehouden, gezien er niks achtergehouden wordt (men heeft immers het recht om die C4 niet te tonen)
Tijdens de periode van je verbrekingsvergoeding ben je wel in feite nog niet werkloos. Het is een overeenkomst tussen jou en je werkgever dat je geen prestaties hoeft te leveren tijdens die periode. Tijdens die periode ben je wettig in orde met de RVA, nochthans kan je geen WL-vergoeding krijgen tijdens die periode. Iemand die geen WL-vergoeding krijgt of kan krijgen is in principe geen werkloze.2- verbrekingsvergoeding (ben je werkloos)
je hebt ook het recht om te ademen, maar dit staat ook niet in een rechtsbron.om van een recht te spreken moet je dit ergens uit een rechtsbron kunnen afleiden .er wordt geen informatie opzettelijk achtergehouden, gezien er niks achtergehouden wordt (men heeft immers het recht om die C4 niet te tonen)
geef die eens
als er een overeenkomst is dat de opzeggingstermijn niet moet worden gepresteerd gaat het om een opzeggingsvergoeding en geen verbrekingsvergoeding als jij zich hierin nog vergist is de kans groot dat vraagsteller zich hierin ook kan vergist hebbenTijdens de periode van je verbrekingsvergoeding ben je wel in feite nog niet werkloos. Het is een overeenkomst tussen jou en je werkgever dat je geen prestaties hoeft te leveren tijdens die periode.2- verbrekingsvergoeding (ben je werkloos)
tegenwoordig kan de werkgever je C4 electronisch doorgeven aan de rva zonder dat je het zelf weet . maar goed , dit vormt toch geen enkel probleemje hebt ook het recht om te ademen, maar dit staat ook niet in een rechtsbron.om van een recht te spreken moet je dit ergens uit een rechtsbron kunnen afleiden .er wordt geen informatie opzettelijk achtergehouden, gezien er niks achtergehouden wordt (men heeft immers het recht om die C4 niet te tonen)
geef die eens
In de procedure voor een uitkeringsaanvraag staat enkel dat je na elke periode van meer dan 24 dagen (6dagenstelsel) zonder recht op uitkeringen (omwille van tewerkstelling, ziekte, ...) documenten moet kunnen voorleggen.