geen zeker adres en geboortedatum

fran123
Topic Starter
Berichten: 67

geen zeker adres en geboortedatum

#1 , 07 mei 2011 09:05

ik wens een opzeg te doen als eigenaar verpachter aan de pachter om het goed zelf te gaan gebruiken.

de pachter is weduwe en woont nu eens bij haar vriend en dan eens weer thuis , ik vermoed dat zij een latrelatie hebben. De pachter wil niet zeggen waar ze haar domicilie staan heeft. Ikzelf moet er nu achter vissen, want op de gemeente mogen ze ook niks zeggen wegens de wet van de privacy.

ik wens dus een aangetekend schrijven sturen voor opzeg pacht , op een modelbrief die ik gevonden heb in een brochure van de bank kbc.

Daar staat dat als ik wil dat de opzeg geldig is , ik dit en dit en dit allemaal moet vermelden waaronder dus o.a de geboortedatum en het adres van de pachter. Maar dit is nu juist het probleem.

Hoe kom ik aan het adres en de geboortedatum als de pachter het zelf niet wil zeggen.

mvg fran

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
j.demoor
Berichten: 10360

#2 , 08 mei 2011 10:08

"Art.3. Elke persoon...kan,op schriftelijk en ondertekend verzoek,een uittreksel uit de registers of een getuigschrift dat aan de hand van die registers is opgemaakt krijgen betreffende een inwoner van de gemeente wanneer de uitgifte van die documenten door of krachtens de wet is voorgeschreven of toegestaan."[K.B.16 juli 1992 betreffende het verkrijgen van informatie uit de bevolkingsregisters(zie ook M.R.Binnenlandse Zaken 7 oktober 1992,B.S.15 oktober 1992 & vnl. 16 juli 1993)].

“Art.1139. De schuldenaar wordt in gebreke gesteld,hetzij door een aanmaning of door een andere daarmee gelijkgestelde akte...”(Burgerlijk Wetboek). De wijziging(een van de vele volgens T.W.S.) aan het M.R. 7 oktober 1992 in het Staatsblad van 16 juli 1993 vermeldt uitdrukkelijk de ingebrekestelling uit art.1139 B.W. als een geval dat voldoet aan art.3 K.B.16 juli 1992.

De wet op de privacy wordt niet zelden misbruikt tegen ‘overbelasting‘. Doe uw verzoek conform voornoemde bepaling en leg zo nodig klacht neer bij de Provinciegouverneur.
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

fenerus
Berichten: 184

#3 , 11 mei 2011 23:27

Klopt j.demoor

De wet van 8 december 1992 heeft niks mee te maken. Al dat gedoe van privacy op de gemeentes is nonsens. IEDEREEN kan een dergelijk getuigschrift krijgen. Gewoon op uw strepen staan !!

Reclame

Terug naar “Procedure, Spelers & Instellingen”