Verbreking handelsovereenkomst onbepaalde duur

saluki
Topic Starter
Berichten: 6

Verbreking handelsovereenkomst onbepaalde duur

#1 , 03 aug 2012 00:42

Tussen 2 handelspartners ( opdrachtgever & opdrachthouder) bestaat er een overeenkomst om tegen een bepaalde vergoeding opdrachten uit te voeren. In de overeenkomst is er ook de clausule dat de overeenkomst van onbepaalde duur is met de mogelijkheid tot opzeg door gelijk welke partij mits een opzegperiode van één jaar.
Nu drukt de opdrachtgever mondeling de wil uit om de overeenkomst in onderling akkoord zonder opzeg te willen verbreken.
Moet de opdrachthouder hiermee akkoord gaan?
Kan de opdrachthouder een schadevergoeding (verbrekingsvergoeding) eisen, desnoods via de rechter?
Is deze mondelinge wilsuiting voldoende om de facto als éénzijdige verbreking beschouwd te kunnen worden?
Kan de opdrachtgever vooralsnog een opzeg van één jaar doen?

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
scorpioen
Berichten: 9383
Juridisch actief: Nee

#2 , 03 aug 2012 10:51

Nu drukt de opdrachtgever mondeling de wil uit om de overeenkomst in onderling akkoord zonder opzeg te willen verbreken.
Dit is geen eenzijdige verbreking maar enkel een voorstel om een overeenkomst af te sluiten.

BrainTrain
Berichten: 519

#3 , 13 aug 2012 16:44

Indien je in je overeenkomst geen verbrekingsclausule hebt (liefts met een schadebeding) dan zal je moeten kunnen aantonen welke schade jij ondervindt door het vroegtijdig willen beëindigen van de overeenkomst door de opdrachtgever.
Omdat hij zich niet aan de opzegperiode houdt zou ik (als het zo ver komt) toch onderhandelen om een schadevergoeding te bekomen. Som evt. de schade op die je hierdoor ondervindt.
Hij kan natuurlijk ook gewoon een jaar opzeggen en geen opdrachten doorsturen (tenzij je een niet-concurrentiebeding hebt en hij niet zomaar naar een andere leverancier kan stappen zolang de overeenkomst loopt).

Reclame

Terug naar “Handelspraktijken”