belofte niet nakomen

mickyken
Topic Starter

belofte niet nakomen

#1 , 13 sep 2012 14:54

Bij betekenen akte is ons beloofd dat de electriciteit moest afgewerkt worden wij zijn echter vergeten er een termijn op te plakken.
Nu maanden verder is het nog niet in orde,gebelt naar notaris die de akte verleden heeft en waar ook nog een deel van het geld in bewaring is zolang het niet in orde is met de electriciteit .
Hij raad ons aan een advocaat te raadplegen want hij kan niets doen zegt hij.
Maar dit gaat ons dan weer geld kosten waarschijnlijk,is er geen andere manier om dit op te lossen.
Er word wekelijks gebeld door ons met de vraag wanneer hij komt maar steeds word het uitgesteld week na week.
Is het ook mogelijk te stellen indien hij akkoord gaat het geld dat in bewaring is bij de notaris terug te krijgen en wij de electriciteit zelf laten afwerken door een ander.

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
mava105
Berichten: 22869
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#2 , 13 sep 2012 15:09

Een akte betekenen? Hoor ik voor het eerst.
Een niet conforme elektrische installatie inorde stellen is normaal voor de kopers van het pand. Verkopers zijn niet wettelijk verplicht een conforme installatie af te leveren.
Je kan natuurlijk met de verkopers hebben afgesproken een deel van de koopsom in te houden totdat zij de installatie inorde hebben gezet.
Niet zo'n goede konstruktie, omdat verkopers enkel en alleen de bestaande installatie conform zullen maken, en dit met een minimum aan kosten. Mogelijks heb jij graag een paar stopkontakten bij of op een andere plaats. Daar zal je dan zelf voor moeten zorgen en dan ook weer een nieuwe keuring aanvragen.
en hoe gan je het achteraf regelen met de aangerichte schade. Het behangpapier of de schilderwerken zullen zeker schade ondervinden van de werken. Gaan verkopers die ook betalen?

mickyken
Topic Starter

#3 , 13 sep 2012 15:29

Aan mava 105
Denk niet dat ik duidelijk was .
Het gaat hier over een koppel dat gebouwd heeft en samenwoonde uit elkaar ging en de ene is uitgekeerd.
De akte is verleden dat is misschien beter.
De eigenaars hebben samengewoond en ene heeft de woning en lening overgenomen.
Alles is betaald van de lening en is op facturen ook de alarminstallatie moet nog geplaatst maar staat wel op factuur geleverd en geplaatst,hij is zelfstandig electrieker zodus.
Op de compromie staat vermeld dat de electriciteit moet afgewerk worden.
Dat was de overeenkomst en daarom is een bedrag achtergehouden bij de overname door de notaris.
Misschien is het nu duidelijker voor u.

Reclame

Franciscus
Berichten: 39723
Juridisch actief: Nee

#4 , 13 sep 2012 16:06

dus een van de eigenaars is weg en dat is ook de elektricien die de leidingen moest leggen?

mava105
Berichten: 22869
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#5 , 13 sep 2012 16:18

Misschien is het nu duidelijker voor u.
Voor iedereen denk ik.

mickyken
Topic Starter

#6 , 13 sep 2012 17:06

ja hij was de was de electrieker had zijn facturen al gemaakt maar er was niets af ook de alarm installatie gerekend maar is er nog niet eens .
verschillende electriciteit werkt nog niet en altijd maar uitstellen als we het vragen om alles in orde te maken wat ook de overeenkomst was bij de notaris is het altijd volgende week maar dan gebeurt het weer niet.

mickyken
Topic Starter

#7 , 13 sep 2012 18:27

ik wil alleen meer weten over hoe het dan moet advocaat inschakelen of niet?

Franciscus
Berichten: 39723
Juridisch actief: Nee

#8 , 13 sep 2012 19:27

U zal hem eerst aangetekend in gebreke moeten stellen en hem nog X dagen tijd geven om de zaak 'als een goede huisvader' en volgens de regels van de kunst uit te voeren.
Facturen zelfstandige of bvba?
Want de overeenkomst is met persoon niet met een bvba.
in dat geval zowel de persoon als de bvba in gebreke stellen.
Bespreek dit eerst met de notaris. Want mogelijk zal u de overeenkomst moeten laten ontbinden.
Hangt er allemaal vanaf wat er juist in de akte staat.

mickyken
Topic Starter

#9 , 13 sep 2012 20:58

Facturen op naam van zijn bvba maar hij zelf is verantwoordelijk voor de afwerking van de electriciteit is vermeld in de compromis en ook bij de notaris .
We wachten nu nog een week af na onze telefoon en vraag van vandaag en dan gaan we verder gaan naar notaris en advocaat.
Bedankt voor de info.

j.demoor
Berichten: 10360

#10 , 15 sep 2012 08:56

‘Bij betekenen akte is ons beloofd dat de electriciteit moest afgewerkt worden ‘
Ik ga ervan uit dat die belofte OPGENOMEN is IN de akte.

“Art.1144.De schuldeiser kan ook, ingeval de verbintenis niet ten uitvoer wordt gebracht, GEMACHTIGD worden om zelf de verbintenis te doen uitvoeren op kosten van de schuldenaar.”(Burgerlijk Wetboek=B.W.).

"Bij ernstige tekortkoming van de schuldenaar en wanneer de omstandigheden een snelle oplossing vereisen en men de uitslag van een proces niet kan afwachten,mag de schuldeiser op eigen risico een derde aanspreken ter uitvoering van de overeenkomst,zonder zich voorafgaandelijk tot de rechter te moeten wenden. Zulke handeling veronderstelt nochtans dat al de nodige maatregelen getroffen worden om de rechten van de verdediging te vrijwaren en een doeltreffende gerechtelijke controle a posteriori mogelijk te maken:-1.de plaatsbeschrijving,het verlaten van de werf,de vorderingsstaat,de eventuele gebreken moeten opgenomen worden in een gerechtelijke of minstens tegensprekelijke vaststellingsakte;-2.de aannemer dient,zonder verwijl,in gebreke te worden gesteld om de aangeklaagde tekortkomingen ongedaan te maken;-3.hem moet een redelijke termijn worden verleend om zijn verplichtingen na te leven"(Luik 1 oktober 1991,T.Aann.1993,302,noot FLAMME,P.)

"Art.1184. De partij jegens wie de verbintenis niet is uitgevoerd ,heeft de keus om ofwel de andere partij te noodzaken de overeenkomst uit te voeren,wanneer de uitvoering mogelijk is,ofwel de ontbinding van de overeenkomst te vorderen,met schadevergoeding"(B.W.).
Dit noodzaken de overeenkomst uit te voeren kan gebeuren onder verbeurte van een dwangsom(=art.1385bis e.v. Gerechtelijk Wetboek).
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Terug naar “Archief”