Wat in deze hier moet gebeuren :
A/ De verhuurder (svk) aangetekend nogmaals op de hoogte stellen van alle klachten uit het verleden ( met referentie naar de verschillende data van aangetekende zendingen die u verstuurd hebt ).
*
Daarbovenop maakt u zeker melding van het feit dat eigenaar stroom afneemt van uw meter , en dit voor industriële doeleinden , zonder dat daar afspraken over bestaan.
* U eist dat : eigenaar een eigen en onafhankelijk werkende electriciteits installatie laat plaatsen op zijn kosten ( inclusief meter door Eandis ) , daar u niet verantwoordelijk kunt zijn voor het industrieel stroomgebruik van de eigenaar , en dat het niet zeker is dat bestaande installatie daarvoor veilig en geschikt is .
* U vraagt tegelijk dat verhuurder een bijkomende plaatsbeschrijving komt doen , samen met u , over de ontstane schade door eigenaar aan gevel en deur .
* U eist dat de voorziene doorgang die u dient te verlenen , ofwel dient opgegeven te worden , ofwel op een dusdanige manier afgescheiden wordt van uw voorziene gedeelte , zodanig dat schade aan uw goederen in de toekomst vermeden worden .
U vraagt verhuurder hierop te reageren en concrete voorstellen te doen binnen een termijn van 10 dagen , volgend op dit aangetekend schrijven.
De concrete voorstellen zullen uitmonden in een definitieve oplossing binnen een termijn van 40 dagen , volgend op dit aangetekend schrijven .
Bij niet reageren binnen de gestelde termijn , of bij gebrek aan voldoening u zich genoodzaakt ziet dit voor te leggen aan de vrederechter .
----------------
U kunt uw rechten laten gelden op basis van volgende wetsartikelen :
Art. 1719. De verhuurder is, uit de aard van het contract, en zonder dat daartoe enig bijzonder beding nodig is, verplicht :
1. Het verhuurde goed aan de huurder te leveren;
2. Dat goed in zodanige staat te onderhouden dat het kan dienen tot het gebruik waartoe het verhuurd is;
3. De huurder het rustig genot daarvan te doen hebben zolang de duur duurt.
Art. 1721. Vrijwaring is verschuldigd aan de huurder voor alle gebreken van het verhuurde goed, die het gebruik daarvan verhinderen, ook al mocht de verhuurder die bij het aangaan van de huur niet hebben gekend.
Indien door die gebreken enig verlies voor de huurder ontstaat, is de verhuurder verplicht hem daarvoor schadeloos te stellen.
Art. 1723. De verhuurder mag gedurende de huurtijd de gedaante van het verhuurde goed niet veranderen.
Tevens kunt u een woningonderzoek aanvragen bij de gemeente , met betrekking tot de electrische installatie .
De inspecteur van Wonen Vlaanderen zal zeker wel punten vinden die niet conform zijn .
http://www.wonenvlaanderen.be/woningkwa ... rt_in_orde" onclick="window.open(this.href);return false;
De aangegeven wetsartikelen hoeft u nog niet kenbaar te maken aan verhuurder . U kunt ze wel gebruiken in een eventuele volgende stap :
B/ Het opstarten van een procedure bij de vrederechter ( wanneer u geen voldoening krijgt op bovenstaande aangetekend schrijven ) .