#9 , 15 mar 2013 09:05
“Art.17.1. Er wordt een burgerschap van de Unie ingesteld. Burger van de Unie is een ieder die de nationaliteit van een lidstaat bezit...2. De burgers van de Unie genieten de rechten en hebben de plichten die bij de Verdragen zijn bepaald. Zij hebben, onder andere, a) het recht zich vrij op het grondgebied van de lidstaten te verplaatsen en er vrij te verblijven...”(25 MAART 1957. - Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie).
Op 25 november 1975 werd Suriname onafhankelijk
Als Surinaamse hebt u dus niet het recht vrij op het grondgebied van de lidstaten te verblijven.
“Art.2.Wordt toegelaten het Rijk binnen te komen de vreemdeling die houder is :...2° hetzij van een geldig paspoort of van een daarmee gelijkgestelde reistitel, voorzien van een VISUM of van een visumverklaring, geldig voor België, aangebracht door een Belgische diplomatieke of consulaire vertegenwoordiger of door een diplomatieke of consulaire vertegenwoordiger van een Staat die partij is bij een internationale overeenkomst betreffende de overschrijding van de buitengrenzen, die België bindt...”(15 DECEMBER 1980. - Wet betreffende de toegang tot het grondgebied, het verblijf, de vestiging en de verwijdering van vreemdelingen).
“Art.1.bis.De vreemdeling die de nationaliteit van een der in bijlage 1 opgesomde landen bezit wordt gemachtigd op overlegging van een van de in die bijlage naast de naam van zijn land vermelde documenten, het Rijk binnen te komen voor een verblijf van ten hoogste drie maanden.”(8 OKTOBER 1981. - Koninklijk besluit betreffende de toegang tot het grondgebied, het verblijf, de vestiging en de verwijdering van vreemdelingen).
Suriname komt niet voor in voornoemde bijlage 1
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/