Huur opzeggen geeft problemen

nlcod1234
Topic Starter
Berichten: 1
Locatie: dinxperlo

Huur opzeggen geeft problemen

#1 , 10 nov 2007 18:31

Hallo
In maart van it jaar zijn we begonnen met de nieuwbouw voor onze eigen zaak,vanaf het eerste moment waren er mensen die graag ons contract wilden overnemen, (de oude zaak)wij hebben dit gemeld bij de verhuurder,en deze ging accord...op het moment dat wij vertrekken gaat de huur over op de nieuwe eigenaren...Nu is dat moment zover,en nu willen deze gasten niet meer,met reden dat ze de kosten niet kunnen betalen door het afvallen van een van de groep die dit pand zouden betrekken...de Verhuurder wil nu dat wij blijven betalen tot einde contract (2009) Ik vraag mij dus af of een mondelinge afspraak niet net zo geldig is als schriftelijk?
Ik weet dat het niet handig was om het niet op papier te zetten,maar wij waren goed van vertrouwen,en ook onze verhuurder bevestigde dat alles in orde was zo...wie weet er raad???
bvd Harrie

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
j.demoor
Berichten: 10360

#2 , 12 nov 2007 10:50

“Art.10.Het verbod om de huur aan anderen over te dragen...kan geen beletsel zijn voor een overdracht...die samen geschiedt met de overdracht of de verhuring van de handelszaak en slaat op de gezamenlijke rechten van de hoofdhuurder...De huurder die gebruik wil maken van het hem in het eerste lid toegekende recht van onderverhuring of huuroverdracht, moet aan de verhuurder het ontwerp van akte van overdracht of van onderverhuring betekenen bij ter post aangetekende brief of bij exploot van gerechtsdeurwaarder.”(Handelshuurwet 30 april 1951).

Hieraan is kennelijk niet voldaan zodat u verder enige huurder blijft.

‘het ontwerp van akte van overdracht’ kan eventueel vervangen worden van een vonnis waarbij de overnemer tot overname veroordeeld wordt.

“Art.1341.Een akte voor een notaris of een onderhandse akte moet worden opgemaakt van alle zaken die de som of de waarde van 375 EUR te boven gaan...Art.1347.De hiervoor bepaalde regels lijden uitzondering, wanneer er een begin van bewijs door geschrift aanwezig is.Men noemt begin van bewijs door geschrift elke geschreven akte die uitgegaan is van degene tegen wie de vordering wordt ingesteld, of van de persoon door hem vertegenwoordigd, en waardoor het beweerde feit waarschijnlijk wordt gemaakt“(Burgerlijk Wetboek).

Ga volledigheidshalve naar (geconsolideerde wetgeving) onder Belgisch Staatsblad in http://just.fgov.be .Klik in de balk achter ’Juridische aard’ op het omgekeerd driehoekje uiterst rechts en zoek daar de nodige WetBOEKEN.

Reclame

Terug naar “Huren”