Omgangsrecht bij gevaar voor het kind.

Etoille3
Topic Starter
Berichten: 19

Omgangsrecht bij gevaar voor het kind.

#1 , 12 mei 2013 11:00

Beste,

ik ben sedert december gescheiden van mijn ex ( wettelijk samenwonend - dit werd pas beëindigd in maart éénzijdig door mij )
ex had/heeft zware psychologische problemen, is na de scheiding verdwenen, 3 maand in zijn auto gewoond zonder veel besef van de wereld.
In maart ondernam hij (weeral) een zelfmoordpoging, waarbij hij mij opbelde. Ik ging hem gaan halen en bracht hem naar 't spoed, waarna hij gecolloceerd werd. Na tien dagen collocatie kwam hij vrij, en liet hij zich vrijwillig opnemen in de pyschiatrie.
Ondertussen liep er een onderzoek van comité bijzondere jeugdzorg, gezien het intrafamiliaal geweld en drugsmisbruik van ex. Deze stuurden aan op bemiddeling en na de collocatie leek dit ook inderdaad goed mogelijk. Gezien ex zijn domicilie hier nog stond en ik op invaliditeit sta, had ik nauwelijks geld om alles alleen te betalen, laat staan een advocaat onder de arm te nemen, dus ging ik akkoord met bemiddeling, ook om mijn ex niet ' over de rand' te duwen ( achteraf gezien ongelofelijk stom van mij, maar wanneer je dagelijks bedreigd wordt met zelfmoord, ik kon daar niet mee om )

Een ganse tijd liep het contact goed, dindsdag aanstaande staat er een bemiddelingsgesprek gepland voor het bezoekrecht rond ons zoontje, er loopt ook een bemiddelingsprocedure via de justitieassistent voor het intra familiaal geweld.
Echter sinds deze week is ex weer compleet omgeslaan..
Overtuigd van zijn eigen sterkte, weigert hij zich aan de tussen ons gemaakte afspraken te houden ( heeft een papier ondertekend.. niet bekrachtigd ) en meent hij recht te hebben op alles ( zoon - huis - inboedel - .. )
Deze vrijdag brak hij in in huis, ( domicilie is sedert 20 april weg ) nam alles van waarde mee. Volgens politie zal dit geklasseerd worden ..
Er zijn ook twee pv's inzake intrafamiliaal geweld. 1 pv drugsbezit ( kreeg minnelijke schikking hiervoor ) Er is een collocatie gebeurd in maart.
Nu startten de bedreigingen omtrent mijn zoon.. Als hij hem meekrijgt, ik hem nooit meer zal terugzien. Ik ken zijn psychische toestand en ik weet dat dit geen loze dreigementen zullen zijn. ( heeft aan comité verklaard dat hij onze zoon nooit kwaad heeft gedaan, terwijl hij met een mes zichzelf stond te snijden voor de ogen van zoontje, net als hij mijn keel dichtkneep voor diens ogen. Om maar te wijzen op het feit dat hij niet over het correcte inzicht bezit ! )
Comité is op de hoogte van de ganse situatie, DOCH aangezien wij geen relatie meer hebben , menen zij verder niets meer te kunnen doen !! Indien wij een relatie zouden hebben , zouden ze maatregelen opleggen die strikt gevolgd dienen te worden '( letterlijke uitspraak ) Daarnaast vertelden zij ook dat indien dit voor de jeugdrechtbank zou komen, ex zobizo 1 weekend om de 14 dagen zal toegewezen krijgen en dat zij ook daaraan niets kunnen doen , daarom hopen ze dinsdag tot een akkoord te komen .
Ex beweert dat de psychiatrische instelling in zijn voordeel zal komen getuigen, net zoals iedereen die hij kent. ( heeft dit enige relevantie ? Mensen die mij niet eens kennen ?? )

Dinsdag mag ik naar het justitiehuis voor aanvraag pro deo, alleen door de huidige dreigementen weet ik niet of het niet verstandiger is een grote advocaat te nemen? Zal het financiele er dan wel bij nemen, desnoods lening aangaan bij familie.
Zou rechtbank echt weekend toewijzen gezien zijn psychische toestand? Mijn eis was bezoekrecht onder toezicht, ZONDER het recht het kind alleen mee te nemen op uitstap wegens het gevaar voor het kind.
Zobizo, zelfs als de rechtbank weekend toewijst, geef ik hem niet mee, ik wil daar ook eerlijk in zijn. Het leven van mijn kind staat op spel en ik zal alles doen om dat te beschermen, al moet ik mijn boeltje nemen en naar het buitenland vertrekken.
Ik heb natuurlijk geen bewijzen dt hij dreigt met leven van zoontje ( nu staat er een app op mijn gsm om gesprekken op te nemen ) WEL bewijs dat hij nog steeds zelfmoord overweegt. Overlaatst zelfs een dreigsms gehad an onbekend nummer waarin verklaard wordt dat ik verantwoordelijk zal zijn voor zijn zelfmoord ..

Het is een heel ingewikkeld spel, zouden pro - deo's zo'n grote zaak wel zien zitten ? ( bezoekrecht - huis en inboedel - pv''s opvolgen - dreiging met aangetrouwde onderzoeksrechter aan de kant van ex - dreiging schuldig verzuim - terugvorderen alle gemaakte kosten tijdens wettelijke samenwoonst en lening die ik nu alleen betaal om zelf niet in problemen te komen - .. )
En vooral, beter onmiddellijk betalende advocaat ? Of eerst risico nemen met pro - deo en indien nodig in beroep gaan met betalende advocaat ?

Alvast bedankt.

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Kali
Berichten: 792

#2 , 12 mei 2013 12:03

Een pro deo is niet minderwaardig.

Grote namen zeggen niets... Neem een advocaat waar u vertrouwen in hebt, en die u gerust kan stellen...
De grote namen zijn daarom niet beter, de kans is trouwens klein dat de grote naam u zaak zal behartigen, de grote namen zijn de uithangborden van de kantoren...

Etoille3
Topic Starter
Berichten: 19

#3 , 12 mei 2013 14:02

Ik wou niet minachtend klinken over pro deo's.
k vind het gewoon menselijk dat wanneer een advocaat meerdere zaken lopen heeft, er zowel bewust als onbewust sneller tijd en energie zal vrijgemaakt worden voor betalende klanten .. Gezien ik een groot voorgevoel heb dat dit een proces van zeer lange adem zal worden ( tenzij ex weer omslaat net wanneer hij opgeroepen wordt ), heb ik wel nood aan iemand die zich er echt wilt voor inzetten.
Oók iemand die mee wilt ondersteunen naar de klachten toe, want tot op heden wordt alles afgewimpeld door de politie. ( vb bij inbraak : politie stelt mij voor om alles te geven waar hij achter vraagt, want het is niet de bedoeling dat ze hier elke dag moeten komen en als ik weet dat hij daardoor de situatie zal laten escaleren, zorg ik zelf voor de situatie. Werd mij ook gevraagd wat ik denk hierbij te winnen, dat de enige winnaars de advocaten zullen zijn . Alsof het zo absurd is dat ik een inbraak niet tolereer ! Uiteraard werd een pv opgesteld, maar gezien het wel die agenten zijn die bespreken met de korpschef wat er met dat pv moet gebeuren .. Tjah, hoeveel hoop moet ge dan hebben ? Heb het gevoel dat ik overal een : "jammer voor jou, maar ook pech voor jou". te horen krijg.. politie, sociale dienst, comité bijzondere jeugdzorg .. enkel de justitie assistent ben ik supertevreden van )
Ik zal dus een moeilijke klant zijn, en voor zover ik weet worden pro-deo's hier random toegewezen.

Extra aanvulling op mijn post : Ik weet ook niet wat de psychische situatie van mijn ex is ( diagnose ). Justitieassistente stelde wel voor om dit te laten opnemen in het bemiddelingsakkoord dat ik daarover op de hoogte dien gehouden te worden in het belang van het kind ( is er nog kans op terugval en hoe die te herkennen - is het erfelijk - dient hij medicatie te nemen en wat zijn de gevolgen daarvan - wat zijn de gevolgen van zijn ziekte - is het te behandelen - .. ), maar het ziet er naar uit dat de bemiddeling zal gestopt worden van zijn kant..

Reclame

Franciscus
Berichten: 39724
Juridisch actief: Nee

#4 , 12 mei 2013 22:54

...via de justitieassistent voor het intra familiaal geweld. ??? Is deze van parket of van de lokale politie? Normaal gaat u geen contact hebben met de verantwoordelijke IFG van het parket.


Overtuigd van zijn eigen sterkte, weigert hij zich aan de tussen ons gemaakte afspraken te houden ( heeft een papier ondertekend.. niet bekrachtigd ) en meent hij recht te hebben op alles ( zoon - huis - inboedel - .. )
Deze vrijdag brak hij in in huis, ( domicilie is sedert 20 april weg ) nam alles van waarde mee. Volgens politie zal dit geklasseerd worden ..

Er zal zoals ergens anders geschreven een voorstel AACB lopen of staat hij werkelijk nu al ergens anders ingeschreven??
Hoe kan de politie weten of dat geklasseerd wordt???? de beslissing ligt nog steeds bij het parket.
Als het zijn eigen goederen zijn dus op zijn naam en door hem betaald hebt u weinig kans ... in het andere geval ... samenwonenden hebben geen verschoningsrecht dus is en blijft het diefstal. U doet aangifte van de feiten en vraagt uw attest klachtneerlegging EN u laat zich als slachtoffer registreren bij de griffie van het parket..normaal staat hoe en wat op dat formulier anders vraagt u dat na aan de dienst slachtofferzorg van uw lokale politie.


Er zijn ook twee pv's inzake intrafamiliaal geweld. 1 pv drugsbezit ( kreeg minnelijke schikking hiervoor ) Er is een collocatie gebeurd in maart.
Nu startten de bedreigingen omtrent ??
Collocatie via politie/parket?
Wat voor bedreigingen wat heeft hij juist gezegd?


Als hij hem meekrijgt, ik hem nooit meer zal terugzien. Ik ken zijn psychische toestand en ik weet dat dit geen loze dreigementen zullen zijn. ( heeft aan comité verklaard dat hij onze zoon nooit kwaad heeft gedaan, terwijl hij met een mes zichzelf stond te snijden voor de ogen van zoontje, net als hij mijn keel dichtkneep voor diens ogen. Om maar te wijzen op het feit dat hij niet over het correcte inzicht bezit ! )
Hoe oud is zoon ?--- staan die aangehaalde feiten in een PV ? Dat het comité op de hoogte is is een zaak maar die geven NIETS door aan het strafparket.
Daarbij ik denk niet dat inspecteurs van politie een (deze) zaak met hun korpschef gaan bespreken misschien met hun teamleider (een hoofdinspecteur) of met de coördinator klachten en aangiften.
EN u hoeft NIETS mee te geven dat niet van hem is.... als hij daar trouwens niet meer woont slot veranderen en hem niet meer binnenlaten en STEEDS de politie bellen als hij aan de deur staat.


Indien wij een relatie zouden hebben , zouden ze maatregelen opleggen die strikt gevolgd dienen te worden '( letterlijke uitspraak ) Daarnaast vertelden zij ook dat indien dit voor de jeugdrechtbank zou komen, ex zobizo 1 weekend om de 14 dagen zal toegewezen krijgen en dat zij ook daaraan niets kunnen doen , daarom hopen ze dinsdag tot een akkoord te komen .
Ex beweert dat de psychiatrische instelling in zijn voordeel zal komen getuigen, net zoals iedereen die hij kent. ( heeft dit enige relevantie ? Mensen die mij niet eens kennen ?? )
Die spreken over zijn situatie in de instelling


Zou rechtbank echt weekend toewijzen gezien zijn psychische toestand? Mijn eis was bezoekrecht onder toezicht, ZONDER het recht het kind alleen mee te nemen op uitstap wegens het gevaar voor het kind.
Zobizo, zelfs als de rechtbank weekend toewijst, geef ik hem niet mee, ik wil daar ook eerlijk in zijn. Het leven van mijn kind staat op spel en ik zal alles doen om dat te beschermen, al moet ik mijn boeltje nemen en naar het buitenland vertrekken.
Ik heb natuurlijk geen bewijzen dat hij dreigt met leven van zoontje ( nu staat er een app op mijn gsm om gesprekken op te nemen ) WEL bewijs dat hij nog steeds zelfmoord overweegt. Overlaatst zelfs een dreigsms gehad an onbekend nummer waarin verklaard wordt dat ik verantwoordelijk zal zijn voor zijn zelfmoord ..
Zo wie zo alles maar dan ook alles aangeven bij de politie dat is dossieropbouw.
Bezoekrecht is reeds sedert 2006 afgeschaft het is omgangsrecht. Het NIET meegeven nadat er een vonnis is is NIET zo'n goed idee.


Een pro-deo advocaat of een advocaat ..... elke advocaat kan/moet pro deo werken.


Alvast bedankt.

Etoille3
Topic Starter
Berichten: 19

#5 , 13 mei 2013 00:42

-Is deze van parket of van de lokale politie? Normaal gaat u geen contact hebben met de verantwoordelijke IFG van het parket.
Justitie-assistent via het parket die bemiddeling voorstelt.

-Er zal zoals ergens anders geschreven een voorstel AACB lopen of staat hij werkelijk nu al ergens anders ingeschreven?? Staat werkelijk ingeschreven op een ander adres.
Hoe kan de politie weten of dat geklasseerd wordt???? de beslissing ligt nog steeds bij het parket. . Agenten die ter plaatse kwamen zeiden dat ze zoveel mogelijk gingen opschrijven, omdat dit normaal geklasseerd ging worden gezien het gebeurt onder de situatie scheiding.
Als het zijn eigen goederen zijn dus op zijn naam en door hem betaald hebt u weinig kans ... in het andere geval ... samenwonenden hebben geen verschoningsrecht dus is en blijft het diefstal. U doet aangifte van de feiten en vraagt uw attest klachtneerlegging EN u laat zich als slachtoffer registreren bij de griffie van het parket..normaal staat hoe en wat op dat formulier anders vraagt u dat na aan de dienst slachtofferzorg van uw lokale politie. : Het meeste zijn spullen door hem betaald, maar ook persoonlijke spullen. Alléén, hij schreef in een sms dat hij mijn persoonlijke spullen wou teruggeven in ruil voor gezamelijke spullen.. Iets wat voor zover ik kon afleiden uit de reacties in zijn voordeel zou spelen.
[/color]


Collocatie via politie/parket? Eerlijk, dat weet ik niet? Er werd een gerechtspsychiater bijgeroepen en na tien dagen kwam de vrederechter die besliste dat het niet meer nodig was verder te colloceren.
Wat voor bedreigingen wat heeft hij juist gezegd?
De meest uiteenlopende dingen, wat net het probleem is. De ene dag zal hij hier in tranen voor de deur staan, de volgende ben ik de duivel. En net dat, maakt het zo moeilijk te weten hoe 'k moet reageren, hoeveel voorzorgen 'k moet nemen, etc ..


Hoe oud is zoon ?--- staan die aangehaalde feiten in een PV ? Dat het comité op de hoogte is is een zaak maar die geven NIETS door aan het strafparket. Zoon is 20 maand. Over welke feiten heb je het? Toen hij hier met een mes stond , alsook het geweld staat in pv. Het is ook het parket die comité bijzondere jeugdzorg inschakelde
Daarbij ik denk niet dat inspecteurs van politie een (deze) zaak met hun korpschef gaan bespreken misschien met hun teamleider (een hoofdinspecteur) of met de coördinator klachten en aangiften. Ik weet niet hoe die procedures verlopen, enkel wat de agenten toen onderling besproken hebben . Ik denk dat ze gingen overleggen omdat 'k vertelde dat er dinsdag bemiddeling was en ze vreesden dat het daar ook ging escaleren
EN u hoeft NIETS mee te geven dat niet van hem is.... als hij daar trouwens niet meer woont slot veranderen en hem niet meer binnenlaten en STEEDS de politie bellen als hij aan de deur staat.



Zo wie zo alles maar dan ook alles aangeven bij de politie dat is dossieropbouw.
Bezoekrecht is reeds sedert 2006 afgeschaft het is omgangsrecht. Het NIET meegeven nadat er een vonnis is is NIET zo'n goed idee.

Op de duur weet je niet meer wat je nog kan doen. De onmacht, ondanks alle bewijzen; .. Laat ons maar hopen dat het niet zo ver moet komen dat ik dat overweeg !
Een pro-deo advocaat of een advocaat ..... elke advocaat kan/moet pro deo werken.

Dat wist ik niet, ik dacht dat elke advocaat dit kon kiezen of ze zaken pro deo aangaan of niet.
Alvast bedankt.
Bedankt voor de verhelderingen

Franciscus
Berichten: 39724
Juridisch actief: Nee

#6 , 13 mei 2013 00:53

Dus niet de IFG verantwoordelijke bij de politie.
eens lezen : http://www.juridischforum.be/forum/view ... 89&t=46358" onclick="window.open(this.href);return false;
Ingeschreven op een ander adres dan is het niet alleen diefstal maar braak EN diefstal en zoals reeds gezegd bij samenwonenden GEEN verschoningsgrond... (Is blijkbaar niet geweten door veel politieambtenaren).
Persoonlijke spullen teruggeven in ruil voor gezamenlijke dat begint op afpersing te lijken en dus een strafbaar feit.
Niets weerhoudt u als het uit de hand loopt u direct via 112/101 politie ter plaatse vraagt.
Bij een collocatie via politie is deze ter plaatse geweest en hebben een PV opgesteld.(dringende collocatie) ... in het andere geval is het vb via het ziekenhuis gelopen (gewone collocatie)
Het is het bureau voor rechtsbijstand die zoiets regelt: http://www.belgium.be/nl/justitie/slach ... nd/kosten/" onclick="window.open(this.href);return false;

Etoille3
Topic Starter
Berichten: 19

#7 , 13 mei 2013 08:58

Franciscus, dank je wel voor de link. Mag ik vragen waarom u het heeft over de IFG verantwoordelijke bij de politie ?

De collocatie was een dringende collocatie, dat weet ik wel. ( wou weggaan uit het ziekenhuis maar mocht niet omdat 'k de situatie al had uitgelegd en gezien de zelfmoordpoging. Politie werd opgebeld, die bleef erbij tot de arts ter plaatse kwam en enkele uren later werd hij overgebracht naar de gesloten afdeling . )
Mag ik vragen wat het verschil maakt welke collocatie hij onderging ?

Franciscus
Berichten: 39724
Juridisch actief: Nee

#8 , 14 mei 2013 00:11

Intra Familiaal Geweld dossierbeheerder ...lees de link heb ik een ganse uitleg laten zetten.
Element psychische druk.
Dan was het een dringende collocatie via politie. Parket neemt dan de beslissing(en).
Dan is er een PV en u kan het nummer bij de politie opvragen.
Is een PV met code 32 (code 37 is vb zeden).

Hier de wetgeving.... vooral onderafdeling 2 dringendheid

http://www.ejustice.just.fgov.be/cgi_lo ... &imgcn.y=6" onclick="window.open(this.href);return false;

Etoille3
Topic Starter
Berichten: 19

#9 , 14 mei 2013 13:42

Dag Franciscus, heeft u de juiste link gegeven ivm ifg ? Er staat wel een uitleg over wat ifg inhoudt, maar verder geen informatie.

Terug naar “Echtscheiding”