Kleinkind : deurwaardersbrieven voor oma

demonen
Topic Starter
Berichten: 255

Kleinkind : deurwaardersbrieven voor oma

#1 , 02 feb 2014 09:07

Mijn bejaarde moeder heeft 3 jaar geleden haar kleinzoon opgevangen uit medeleven (heeft zijn domiciel bij haar).
Zijn vader (mijn broer) is overleden en zijn moeder en haar familie hebben volledig met hem gebroken (zwaar probleemkind, onhandelbaar, ...).
Hij is nu 21 en bij de politie bekend als druggebruiker en -dealer, vechtersbaas, ongevallen met wagens (onverzekerd, onder invloed rijden, ...).
Het laatste half jaar komt hij nog zelden bij mijn moeder (enkel om geld te bedelen).
De laatste tijd komen er wel veel brieven van justitie, deurwaarders (een stuk of 5 de laatste 2 weken alleen) maar de deurwaarder is nog niet aan de deur geweest. Hij zou niet (meer) werken en niet in orde zijn om werkloosheidsvergoeding te trekken.
Mijn moeder heeft nu slapeloze nachten en heeft schrik dat de deurwaarder bij haar gaat aankloppen.
Zij wil zijn domicilie niet meer op haar adres en overweegt om hem te onterven.
Wat moet zij doen?

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Turaki
Berichten: 6870

#2 , 02 feb 2014 10:30

Ze moet hem via AS (dus inderdaad versturen naar eigen adres) laten weten dat hij 1 maand de tijd heeft om te vertrekken (maand start 1e van maand volgend op ontvangst AS, in dit geval dus ten vroegste 1 maart).
Vertrekt hij niet, dan moet ze via de vrederechter een vonnis vragen, waarmee ze hem kan buiten zetten.

Franciscus
Berichten: 39720
Juridisch actief: Nee

#3 , 02 feb 2014 17:09

En kwartierinspecteur eens raadplegen, gezien deze kan vaststellen dat hij er niet meer woont procedure voorstel AACB opstarten.

Jaren geleden hadden we in onze buur ook een grootmoeder die kleinzoon opving. Zelfde verhaal. Grootmoeder zat er warmpjes in had ook nog huis verkocht en kleinzoon verbraste had volledig.
Huurde appartement ... na samenspraak met verhuurder zegde die de huur op ... want dochter kwam daar wonen. Grootmoeder vertrok dan maar naar haar zus in Amerika. Dus iedereen uit het appartement. Na haar vakantie kwam grootmoeder terug en kon van zelfde eigenaar een ander appartement huren... maar nu zonder kleinzoon.

Reclame

j.demoor
Berichten: 10360

#4 , 04 feb 2014 08:12

“Art.16.§ 1. De bepaling van de hoofdverblijfplaats is gebaseerd op een FEITELIJKE situatie, dat wil zeggen de vaststelling van een effectief verblijf in een gemeente gedurende het grootste deel van het jaar. Deze vaststelling gebeurt op basis van verschillende elementen, met name de plaats waarheen de betrokkene gaat NA zijn beroepsbezigheden, de plaats waar de kinderen naar school gaan, de arbeidsplaats, het energieverbruik en de telefoonkosten, het gewone verblijf van de echtgenoot of van andere leden van het huishouden.…”(16 JULI 1992. - Koninklijk besluit betreffende de bevolkingsregisters en het vreemdelingenregister).

‘Het laatste half jaar komt hij nog zelden bij mijn moeder’

“Art.7.De overtredingen van de voorgaande artikelen, van de besluiten tot uitvoering ervan en van de in artikel 5 bedoelde gemeentelijke verordeningen worden gestraft met een geldboete van zesentwintig tot vijfhonderd euro...Art.8.§ 1...Ingeval uit dat onderzoek blijkt dat de betrokken persoon zijn laatste bekende adres heeft verlaten zonder daarvan de vereiste aangifte te doen en dat de plaats waar hij zich gevestigd heeft niet gevonden kan worden, wordt hij ambtshalve van de bevolkingsregisters afgevoerd...”(19 JULI 1991. - Wet betreffende de bevolkingsregisters en de identiteitskaarten en tot wijziging van de wet van 8 augustus 1983 tot regeling van een Rijksregister van de natuurlijke personen).

Doe aangifte aan de burgemeester van moeders woonplaats van het feit dat haar kleinzoon niet meer bij haar inwoont,nadat u alle aanwijzingen van het tegendeel hebt verwijderd.
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

my_key
Berichten: 233
Juridisch actief: Ja
Locatie: Hasselt
Contacteer: Website Facebook

#5 , 09 feb 2014 11:06

Onmiddellijk een procedure ambtshalve afvoering uit de bevolkingsregisters starten zoals Franciscus en J.Demoor al aangaven. Grootmoeder kan dat aangeven aan de dienst burgerzaken van uw gemeente en/of bij de lokale politie. Deze procedure kan tot een half jaar duren en een wijkagent zal langskomen, meestal om te kijken of zijn naam niet meer op de brievenbus en bel plakt, maar soms bellen ze ook even aan en stellen ze wat vragen.

Als u dit niet doet en de deurwaarder zou toch komen kan hij de goederen die hij aantreft in de woning aanslaan. Als die goederen enkel en alleen van u zijn en niet van de kleinzoon, dient grootmoeder te bewijzen dat dat zo is met aankoopfacturen enz. Dat is dus meestal heel lastig om aan te tonen, want wie heeft nu nog alle facturen of aankoopbonnetjes van al zijn/haar spullen bijgehouden?

Terug naar “Archief”