Discussies horen thuis in het praat café, waar er ondertussen al een populaire thread is over dit thema (http://www.juridischforum.be/forum/view ... 47&t=59719" onclick="window.open(this.href);return false;).Hoeft geen enkel probleem te zijn.Het zogenaamde "recht op werken" bestaat niet (wordt verward met "recht op arbeid", wat iets totaal anders is), en kan ook nooit bestaan, wegens de hiërarchische relatie tussen werknemer en werkgever (en de onzekerheid die hieruit volgt dat de werknemer niet gedwongen wordt zich hierop te beroepen). Dit in een wet willen gieten (waar nu sprake van is) zal waarschijnlijk leiden tot een terugfluiting door het grondwettelijk hof (gaat in tegen het stakingsrecht), of in uiterste geval door Europa.
Stakingsrecht is net dat : het recht op staken, ttz niet gaan werken.
Het is geen recht om alle anderen te dwingen evenmin te kunnen werken.
Het is geen recht op wegen te blokkeren.
Het is geen recht om illegale afvalverbrandingen op de openbare weg te doen.
Hoog tijd dat het stakingsrecht teruggebracht wordt tot wat het is: het recht om niet te gaan werken indien men niet akkoord is met de werkgever.
Voor wie niet akkoord is met de wetgever, zijn er verkiezingen, betogingen, ...
Not quite, toch zeker niet op de openbare weg:Het juridische verhaal daarentegen is simpel: het stakingsrecht omvat het mogen afzetten van industrieterreinen en gebouwen (onder bepaalde voorwaarden), en daarmee verhinderen dat werkwilligen wel kunnen gaan werken. Enige juridisch relevante toevoegingen zijn altijd welkom, het bediscussiëren ervan heeft een andere plaats op dit forum.
Klacht indienen bij de politievandalisme (winkels overhoop gooien)
Klacht indienen bij de politiesluikstorten
Klacht indienen bij de politieillegaal vuurtje stoken
Hangt er van af waar en wat de redenblokkeren van openbare wegen
Klacht indienen bij politieagressie op werkwilligen