Einde de 20 ste. eeuw; op verzoek van de beide ouders (bij leven) wordt met een procedure via de Rechtbank van Eerste Aanleg.. de ouderlijke macht (gezag) vervangen door de voogdij.. de aangestelden aanvaarden en op dat moment bestaat alsnog de familieraad.
In het verlengde van de nieuwe Wet op de voogdij (°29.04.2001) bevestigt en reorganiseert de Vrederechter (medio 2002) de bestaande voogdij overeenkomstig deze nieuwe Wet van "openbare orde"; dat wordt vertaald in een beschikking die langs alle kanten rammelt.
De voogdij heeft betrekking op meerdere verlengd minderjarigen met het statuut van een min. <15 jarige.
Eén jaar later overlijdt de vader; de nalatenschap wordt aanvaard onder het voorrecht van boedelbeschrijving.. zij het bijna 5 jaar na de datum van het overlijden; intussen blijft men defacto in "onverdeeldheid" alhoewel men die "machtiging" nooit heeft gevraagd en bijgevolg ook nooit heeft verkregen.. inmiddels is die 5 jaar gepasseerd en is er nog altijd een discussie (met de Vrederechter) omtrent een aantal jaarrekeningen, etcetera..!
Voor alle duidelijkheid.. de ouders (wiens ouderlijk gezag op eigen verzoek en bij leven werd vervangen door de voogdij) hebben bij leven geen testament en / of onderlinge schenking met last (terugkeer) opgemaakt.
Intussen overlijd één van de erfgenamen.. zijnde één van de verlengd minderjarigen.
Is er hier een enige erfgenaam.. moeder alleen?
Of zijn er hier meerdere erfgenamen.. wie dan wel; moeder plus broers en zussen.. of alleen de broers en de zussen?
Moet er, naar aanleiding van dit overlijden en ingevolge de aanwezigheid van nog andere verlengde minderjarigen, opnieuw worden overgegaan tot het aanvaarden van een nieuwe nalatenschap onder het voorrecht van de boedelbeschrijving?
Wat moet er, in voorkomend geval, worden opgenomen in deze nieuwe boedelbeschrijving.. nauwelijks 6 maanden na de vorige ?!
Is daar gebeurlijk een gedeelte van af te splitsen en hoe ?
Hiermee wordt ook aangegeven in welke poespas annex extra kosten je terecht kan komen wanneer bepaalde advokaten de op til zijnde wijzigingen in de wetgeving niet opvolgen, hun kliënten (de beide ouders bij leven) volkomen foutief adviseren.. hautain en zonder complexen bijstaan bij de Rechtbank van Eerste Aanleg.. en vervolgens doodnormaal een honorarium opstrijken.. want in die context ware een testamentaire voogdij veel beter geweest!!!
Ben zeer benieuwd omtrent de info die men mij zal verstrekken?!
Met een vriendelijke groet en alvast zeer bedankt.