Wat met schade bij politieoptreden-waar verhalen

pluimpje
Topic Starter
Berichten: 82

Wat met schade bij politieoptreden-waar verhalen

#1 , 13 jul 2008 17:47

Ben zonet opgebeld geweest door de politie dat de politie zelf de voordeur van een verhuurde kamer en de voordeur van de huis waarin die kamer lag had opengebroken. Dit naar aanleiding van een telefoontje van een ongeruste vader dat zijn zoon zelfmoord wou plegen.

Nu de zoon die er zijn domicilie had, woonde er niet meer sinds Februari.
Nadat ze het slot van de voordeur hadden opengefreesd werd de politie door andere huurders erop attent gzmaakt dat desbetreffende huurder niet meer in het gebouw woonde. Niettegenstaande dat hebben ze toch de deur van de kamer opengebroken.


Wat nu met de kosten? Bij wie moet ik zijn om deze te verhalen?


Karl
niet juridisch geschoold

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
pluimpje
Topic Starter
Berichten: 82

#2 , 13 jul 2008 23:50

Even nog zeggen dat die huurder zijn contract ten einde was.
Het feit dat de politie naar daar gingen was omdat volgens hun lijsten die huurder daar nog steeds ingeschreven was, niettegenstaande ik hem al had laten utschrijven. Zoiets duurt 6 maanden, kan dit sneller?
niet juridisch geschoold

j.demoor
Berichten: 10360

#3 , 15 jul 2008 11:36

“Art.27.Bij het vervullen van de opdrachten van bestuurlijke politie kunnen de politieambtenaren...wanneer het leven of de lichamelijke integriteit van personen ernstig wordt bedreigd, zowel 's nachts als overdag gebouwen...doorzoeken in elk van de volgende gevallen :...2° wanneer het hun op die plaats gemelde gevaar op geen andere wijze kan worden afgewend en de persoon van wie sprake is in 1° niet geschikt kan worden bereikt.Art.47...De gemeente of desgevallend, de meergemeentezone is aansprakelijk voor de schade veroorzaakt door de politieambtenaren van de lokale politie in de functies waarin de Staat, de gemeente of de meergemeentezone hen heeft aangewend, net zoals de aanstellers aansprakelijk zijn voor de schade aangericht door toedoen van hun aangestelden.”(5 AUGUSTUS 1992. - Wet op het politieambt).

INDIEN de politie met inachtneming van voornoemde bepaling EN met de nodige zorg is opgetreden,dan beging ze daarbij geen fout en kan de eigenaar zich ook niet beroepen op “Art.1382.Elke daad van de mens, waardoor aan een ander schade wordt veroorzaakt, verplicht degene door wiens schuld de schade is ontstaan, deze te vergoeden.”(Burgerlijk Wetboek).

Ga volledigheidshalve naar (Belgische wetgeving) onder Belgisch Staatsblad in http://just.fgov.be/ . Klik voor WetBOEKEN in de balk achter ’Juridische aard’ op het omgekeerd driehoekje uiterst rechts.Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten.

Reclame

Terug naar “Archief”