#4 , 21 sep 2015 12:12
Indien de huurder aanwezig was op de zitting:
U dient het vonnis bij betekening te laten overmaken aan de huurder. Vanaf dat ogenblik heeft de huurder dertig dagen de tijd om beroep aan te tekenen tegen het vonnis. Bij de betekening zal de gerechtsdeurwaarder een uitdrijfdatum 30 dagen na betekening voorleggen.
Indien in het vonnis staat dat het uitvoerbaar bij voorraad is kan u de uitdrijving op de voorziene datum laten uitvoeren ongeacht of de huurder nu beroep heeft aangetekend of niet.
U doet dat dan echter op eigen risico. Dat wil zeggen dat indien de huurder bij beroep door de rechtbank gelijk zou krijgen deze een schadevergoeding kan eisen voor de dan onrechtmatige uitzetting. Al dan niet onmiddellijk uitvoeren hangt dan ook af van situatie tot situatie. (bij een onverbeterlijke wanbetaler is het risico semi onbestaande, bij een discussie over gebruik van het pand, een gegeven opzeg is het al wat anders.)
Indien de huurder niet aanwezig was op de zitting:
U dient het verstekvonnis bij betekening te laten overmaken aan de huurder. Vanaf dat ogenblik heeft de huurder dertig dagen de tijd om verzet aan te tekenen tegen het vonnis. Indien deze verzet aantekent dient de zaak opnieuw overgedaan te worden voor het lokale vredegerecht en is afhankelijk van de reden van het geding de kans substantieel dat de vrederechter een ander vonnis zal vellen.
De uitzetting dan ook laten uitvoeren terwijl de huurder verzet heeft aangetekend is risicovoller dan wanneer het om een beroep bij eerste aanleg gaat.
Laatst gewijzigd door
Vandebos op 21 sep 2015 15:33, 1 keer totaal gewijzigd.