De meningen zijn hier idd verdeeld, wat mij nog meer doet vermoeden dat het uiteindelijk op een 50-50 zal uitdraaien. Afwachten...
50/50 .... of ieder eigen schade, is de oplossing die verzekeraars wel 's gemakkelijkheidshalve willen voorstellen.
Indien uw verzekeraar hierop zou aansturen, bent U echter geenszins verplicht hiermee akkoord te gaan. U kan dan altijd te kennen geven dat u zich wenst te beroepen op de objectiviteitsclausule.
Dat houdt in, dat u het recht heeft een advocaat uw zaak te laten bekijken. Als deze advocaat de mening deelt van uw verzekeringsmaatschappij, dan betaalt uw verzekeringsmaatschappij u de helft van de kosten en honoraria van deze raadpleging terug. Als deze advocaat echter meent dat u een goede kans maakt het proces te winnen
(dus uw mening deelt, en ingaat tegen het standpunt van uw verzekeringsmaatschappij),
moet uw verzekeringsmaatschappij u dekking verlenen. Hierbij inbegrepen de kosten en honoraria van deze eerste raadpleging. Bevestigt de advocaat het standpunt van uw verzekeringsmaatschappij, en u gaat toch procederen, dan doet u dat op eigen kosten. Mààr .... als u daarbij uiteindelijk toch een beter resultaat in de wacht sleept dan uw verzekeraar en die advocaat u aanvankelijk voorspelden, dan is uw verzekeraar toch nog verplicht om alle kosten en erelonen te betalen, hierbij inbegrepen het oorspronkelijke negatieve advies van die advocaat.
Als u een beroep wenst te doen op die objectiviteitsclausule, best zélf een goeie advocaat zoeken die vooral in verkeersrecht gespecialiseerd is ipv eentje die uw verzekeringsmaatschappij voorstelt.
(diens brood men eet .....). En verder: het is altijd aangeraden om uw rechtsbijstand bij een andere verzekeringsmaatschappij af te sluiten dan diegene waar u uw auto verzekerd heeft.