Zolang het vonnis niet gewijzigd wordt kan uw ex elke maal dat hij in principe uw zoon moet hebben omgangsrecht via co-ouderschap aangifte bij de politie doen dat u zich niet houdt aan het vonnis. Dat is op zich een strafbaar feit
Met als resultaat dat u
Inderdaad best melding doen elke maal dat vader op maandag de zoon niet is komen halen.
Staat in het vonnis wie zoon moet brengen/halen?
Co-ouderschap wil ook zeggen dat BEIDE ouders aan hetzelfde zeel trekken en de kinderen duidelijk maken dat het niet de kinderen zijn die beslissen maar wel beide ouders.
Trouwens als de kinderen bij u zijn is net NIET de taak van vader dochter te komen ophalen.
De correctionele rechtbank is voor feit dat uw ex STRAFRECHTELIJK vervolgt kan/gaat worden wegens het niet naleven van het huidige vonnis.
Het is sorry dat ik het moet schrijven
uw wettelijke verplichting om alles te doen dat zoon
wel naar zijn vader gaat.
Het feit dat u niet alle bedragen opeist die u moet opeisen - dat u vb ook de indexering van alimentatie niet vraagt zou tegen u kunnen gebruikt worden.
U zal dus moeten zorgen dat u een ijzersterk juridisch onderbouwd dossier hebt.
Strafwet
HOOFDSTUK IX. - VERLATING VAN FAMILIE.
Art. 391bis e.v.
http://www.ejustice.just.fgov.be/cgi_lo ... e_name=wet
burgerlijk wetboek
“Art.372.Een kind blijft onder het GEZAG van zijn ouders tot aan zijn meerderjarigheid of zijn ontvoogding.”(Burgerlijk Wetboek=B.W.).
Zij dient te verblijven waar het vonnis of de gehomologeerde overeenkomst dit opleggen,ook tegen zijn eigen wil of die van u.
“Art.432.§3.Wanneer over de bewaring van het minderjarige kind mocht zijn beslist...dan worden de straffen bepaald in de §§1 en 2 toegepast op de vader of de moeder die het minderjarige kind onttrekt...aan de bewaring van hen aan wie het krachtens de beslissing is toevertrouwd,die het niet afgeeft aan degenen die het recht hebben het op te eisen of die het,zelfs met zijn toestemming,ontvoert of doet ontvoeren...“(8 juni 1867 Strafwetboek).
Rechtspraak
‘De onthouding van een ouder om zijn gezag te doen gelden teneinde de weerstand van een kind tegen de uitoefening van het bezoekrecht van de andere ouder te overwinnen kan,naar omstandigheden...het in art.369bis(nu 432) bedoelde misdrijf opleveren‘[Cass. 21 oktober 1986,R.W. 1986-87,1609-1610,noot;Cass. 28 oktober 1987, J.Dr.Jeun. 1988,7;Cass. 15 maart 1989, J.T. 1989,666;Cass. AR7009,8 februari 1994(X.), onuitg.,geciteerd door TRD&I 1994,545].
“Art.1385bis. De rechter kan op vordering van één der partijen de wederpartij veroordelen tot betaling van een geldsom,dwangsom genaamd,voor het geval dat aan de hoofdveroordeling niet wordt voldaan ..."(Ger.W.).Zie Benelux-Gerechtshof 11 mei 1982(LADAN t. DE BRUIN en WESSENBURG t. PETIT),F.B.U.,III.1.50.3-1,
http://www.courbeneluxhof.be/arresten/N ... 1_3_86.pdf
ook eens lezen :
http://elfri.be/sancties-bij-niet-eerbi ... gangsrecht
In twee mij gekende cases
Oudere zuster net geen 18 doet aangifte bij politie inzake een van de ouders wegens zich niet houden aan de afspraken door die ouder.
Politie is dus verplicht ook de andere minderjarige te horen en de ouder waar ze verblijven.
De andere ouder doet er alles aan om zich niet te houden aan het vonnis ... stuurt beide kinderen vb met de trein direct alleen terug naar huis. (in die tijd bestonden er nog geen GSM's)
Zus had er dus een probleem mee want gezien ze 18 werd ging ze niet meer naar haar andere ouder gaan maar de 12 jaar oude broer moest dan in de toekomst alleen gaan ( moest in principe gehaald en gebracht worden) maar gebeurde nooit ene ouder bracht steeds de kinderen gezien de andere ouder al meermaals aangifte had gedaan ( ook al was dat tegen het vonnis).
In beroep was dat al gewijzigd dat beide ouders kinderen moesten brengen.
Beslissing jeugdrechtbank was duidelijk de ouder waar de kinderen verbleven moest er alles aan doen om kinderen naar de andere ouder te laten gaan. Want dat was de
plicht zodat beide ouders gebruik konden maken van de regels van het vonnis.
Zoals reeds geschreven zonder een sterk juridisch dossier waar duidelijk door meldingen en vonnissen staat dat vader er zijn voeten aan veegt staat u nergens en zal /kan u gedwongen worden er
zelf voor te zorgen dat uw zoon naar de vader gaat.