schulden inwonende dochteer

gedewe
Topic Starter
Berichten: 4

schulden inwonende dochteer

#1 , 30 sep 2008 21:02

onze 21 jarige dochter woont nog thuis bij en werkt nu ongeveer een jaar ,

ze werkt voor het ogenblik in het buitenland . Ze heeft hiervoor een buitenlandse rekening , waar haar loon word op betaald .
Hier in Belgie heeft ze ook een rekening die al een tijdje in het rood staat ,
spijtig genoeg heeft ze hierdoor schulden , zoals gsmrekening , en andere.

Mijn vraag is nu , wij zijn niet van plan haar schulden te betalen , en ik

denk dat er iets bestaat om ons in te dekken via vrederechter ?

Wie kan mij hierop antwoorden,

dank

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Beachcomber
Berichten: 572

#2 , 01 okt 2008 10:24

In principe hoeft u zich niet in te dekken, uw doschter is als enige verantwoordelijk voor haar daden.
Een deurwaarder kan evenwel beslag komen leggen in uw huis op goederen die hij vermoedt van uw dochter te zijn. U kan zich indekken door een lijst op te stellen van alle goederen van uw dochter en deze ofwel te laten acteren door een notaris ofwel te laten ondertekenen door uw dochter. Op dat moment heft u een instrument in handen om bij beslag uw goederen te beschermen.

Lex
Berichten: 3149
Locatie: N51° 13.797' E004° 26.612'

#3 , 01 okt 2008 10:36

Art.1514. Hij die beweert...eigenaar te zijn van in beslag genomen voorwerpen,kan tegen de verkoop verzet doen...met vermelding van de bewijzen van eigendom...(Gerechtelijk Weboek).

In geval van revindicatie biedt een geregistreerde eigendomsverklaring geen waarborg t.a.v. derden,zodat het eigendomsbewijs van de erin vermelde goederen niet noodzakelijk vaststaat.Ook een factuur mist t.a.v. derden bewijswaarde wanneer niet is aangetoond dat de erop vermelde goederen met eigen gelden werden aangekocht.(Antwerpen 22 oktober 1990,Bull.Bel.1992,2728.)

De hoven en rechtbanken beschikken bij revindicatie van in beslag genomen meubelen over een zo ruim mogelijke beoordelingsbevoegdheid ter waardering van de bewijskracht van de documenten die hen worden voorgelegd.Het is aan de eiser om te bewijzen dat hij het huisraad van de gemeenschappelijke woning met eigen geld heeft betaald,zonder deelneming van de beslagene.Doet hij dit niet dan zijn de in beslag genomen voorwerpen onverdeelde goederen,die in beslag kunnen worden genomen,maar waarvan een gedwongen tegeldemaking slechts mogelijk is na de verdeling waartoe de meest gerede partij moet doen overgaan.(Luik 10 november 1994,J.L.M.B. 1995,577.).

Reclame

gedewe
Topic Starter
Berichten: 4

#4 , 02 okt 2008 20:40

Dank U voor de uitleg

Terug naar “Archief”