kan de huisarts eventueel een rol spelen, hij heeft veel patienten van die bewuste psychiater?Het adagium indachtig: een kei kan je niet stropen.
Je moeder moet zo snel mogelijk contact opnemen met het OCMW en met die advokaat. Willen of niet, zolang die arts zijn diagnose niet aanpast zal zij haar schulden moeten betalen. Ik raad je aan om eens een second opinion te vragen bij een andere arts, die zal misschien wel inzien dat er geen alcoholisme aanwezig is. Er is geen juridisch beroep mogelijk tegen beslissingen van artsen.
Een kei kan men idd. niet stropen maar laten we niet uit het oog verliezen dat de ‘stroper’ tijd heeft…en uit het verhaal kan niet worden opgemaakt dat er geen (on)roerende goederen in beslag kunnen genomen worden…Het adagium indachtig: een kei kan je niet stropen.
Misschien kan dit een ander licht gooien op de zaak, maar misschien ook niet...ik ken uw moeder niet en ik ben al evenmin een arts...Kan dat een ander licht gooien op de zaak?
“Art.138bis.§ 1. Onder ziekteverzekeringsovereenkomst wordt verstaan :1° de ziektekostenverzekering die, in geval van ziekte of in geval van ziekte en ongeval, prestaties waarborgt met betrekking tot elke preventieve, curatieve of diagnostische medische behandeling welke noodzakelijk is voor het behoud en/of het herstel van de gezondheid...”(25 JUNI 1992. - Wet op de landverzekeringsovereenkomst).
Indien uw ziekteverzekeraar weigert de voorziene prestaties te betalen dan kan u dit geschil aanhangig maken bij de bevoegde rechtbank. Onderzoek zorgvuldig wat uw polis daarover bepaalt.
De verzekeraar die weigert de voorziene prestaties te betalen dient die weigering te verantwoorden. De rechter kan,al dan niet op uw verzoek,een gerechtsdeskundige aanwijzen.
kan zij eventueel met een aangetekend schrijven DKV melden dat haar psychiater fout was ( en dat hij contacten had met haar ex-man die haar zwartmaakte) om zo een extra onderzoek aan te vragen bv.‘De verzekeraar die beweert bevrijd te zijn van de dekking t.a.v. zijn verzekerde omdat die door een opzettelijke daad het voordeel van de verzekering heeft verloren,moet zulks bewijzen‘[Cass. ARC000260F,18 januari 2002(Axa t. Au Bon Pain),J.T. 2002/6052,322,noot].
‘Feit is dat zij nooit een druppel alcohol heeft aangeraakt’
De verzekeraar die beweert bevrijd te zijn van de dekking t.a.v. uw moeder omdat die alcoholiste zou zijn en daardoor het voordeel van de verzekering heeft verloren,moet zulks bewijzen. De loutere bewering van een psychiater is niet zulk bewijs.
Art. 870. Iedere partij moet het bewijs leveren van de feiten die zij aanvoert.(Gerechtelijk Wetboek)kan zij eventueel met een aangetekend schrijven DKV melden dat haar psychiater fout was ( en dat hij contacten had met haar ex-man die haar zwartmaakte) om zo een extra onderzoek aan te vragen bv.
Feit is: ze heeft op afdeling alcoholisme gezeten, onder druk van haar ex en die psychiater en heeft zich daar niet tegen verzet omdat ze onder de medicatie zat en van nature niet de meest assertieve persoon is. Kan men haar "pakken" op het feit dat ze op een alcoholisme-afdeling zat?
U wil bij de duivel ten biechte gaan...?via de website van DKV kan men "klachten" posten. Vraag me af of dat voldoende is of er geen specifiek adres bestaat voor iets grotere klachten als deze.