De werkgever heeft NOOIT inzage in een medisch dossier.
In een aantal gevallen idd de arbeidsgeneesheer - de preventieadviseur is geen geneesheer dacht ik dus die heeft ook geen inzage.
ik kreeg indertijd nog niet de gegevens waarom werknemers hun voet hadden opgeslagen en dit voor een onderzoek(eindwerk) naar schoeisel.
(preventie op het werk)
KB 28.5.2003:gezondheidstoezicht op het werk, art 23.
"De PA-arbeidsgeneesheer gaat in geen geval na of de afwezigheid van de WN's om gezondheidsreden gegrond is. Om beter de doeltreffendheid van het preventieprogramma te kunnen inschatten, beroepsziekten te kunnen opsporen, risico's te identificeren en de mindervalide of gehandicapte WN, met het oog op herinschakeling in het arbeidsproces, werk te geven dat overeenstemt met zijn toestand, mag hij nochtans telkens als hij het nuttig acht,
bij de behandelende arts informeren naar de omstandigheden die de oorzaak kunnen zijn van die afwezigheid en naar de evolutie van zijn gezondheidstoestand."
Hij mag idd niet het medisch dossier inkijken, maar hij mag wel info vragen aan de behandelende arts van de WN. Mijn vraag is dan, mag de behandelende arts eender wat meedelen (bv. iets wat de familie aan de arts zei?)?
Andere vraag: indien de arts na het onderzoeken van een WN met de familie van de WN een gesprek voert. De familie vermeldt dan dat de WN drinkt. Moet de arts dan geen toestemming aan de familie vragen (schriftelijk) om die verklaring in het medisch dossier op te slaan?
Alvast bedankt!