Verhuurder werkt ons tegen en dreigt met sancties

sven.k
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

Verhuurder werkt ons tegen en dreigt met sancties

#1 , 13 mar 2020 13:04

Mijn partner in ik wonen in een gelijkvloers appartement. Wij huren dit en hebben na schriftelijk akkoord van de verhuurder een kat en een hond aangeschaft.
Nu mailde een tijd terug onze verhuurder dat er klachten waren over geurhinder, wij hebben toen alles gedaan om dat op te lossen en iedereen die bij ons kwam bevestigde ons dat het niet stonk. Op een bepaald moment was het weer zover en is ze stiekem in de gemeenschappelijke ruimte dit komen controleren. Ze zei dat de gehele gemeenschappelijke ruimte stonk omwille van onze hond. En ook ons appartement toen ze eens bij ons binnen kwam. Ik heb hierna de politie erbij gehaald en deze hebben zowel ons als haar schriftelijk bevestigd dat er geen geurhinder was nog andere problemen. Nu waren wij al dit gedoe zo beu dat we besloten om eruit te gaan. vermits we een contract 3 jaar hebben ging dat enkel met toestemming van de verhuurder. Ook dit is schriftelijk allemaal gebeurt.
Ze zei als alles fris ruikt en proper is zet ik het te huur, hiervoor is ze langs gekomen en heeft ze het te huur gezet (wat wil zeggen dat alles in orde is)
Maar nu het eindelijk te huur staat dreigt ze wederom met de hond er uit te laten zetten en houd ze ons enorm tegen. Wij hebben een akkoord dat we er pas uit mogen als er nieuwe huurders gevonden zijn. Maar met iemand die onzin uitkraamt in het bijzijn van potentiële huurders word het moeilijk. Ze zegt weer dat alles stinkt terwijl we nog steeds alles doen gelijk we eerst deden. Ook zegt ze dat de syndicus de hond wil laten weg halen want we zijn niet in regel met het algemeen reglement. Maar dat reglement hebben wij nooit gezien noch getekend.
Ook de vorige huurder bevestigd dat ze liegt en profiteert van andere.

Nu zijn de vragen
Heeft zij een poot om op te staan om de hond te laten weg nemen?
Heeft de syndicus een poot om op te staan om de hond te laten weg nemen?
Is een verzoeningszitting bij het vrede gerecht een mogelijke oplossing tot ons probleem?
Maak ik kans als ik bij de vrederechter een onmiddellijke stopzetting van het huurcontract vraag?

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
LennieK
Berichten: 2059
Juridisch actief: Nee

#2 , 13 mar 2020 13:32

Ik zou inderdaad geneigd zijn om eens langs te gaan bij de vrederechter en daar ook aan te geven dat je het huurcontract wenst stop te zetten. Het ziet er niet echt naar uit dat jullie er onderling uit gaan raken op deze manier...

mava105
Berichten: 22868
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#3 , 14 mar 2020 13:00

Een dier riekt altijd. Ik zelf riek dat onmiddellijk, terwijl andere mensen niets rieken. Als de buren iets rieken, kan de eigenaar /syndicus/vrederechter besluiten dat die weg moet. En natuurlijk dat het fris riekt als jij pas gekuist hebt, maar dat is na een paar uurtjes alweer verdwenen.

Reclame

NatD
Berichten: 440
Juridisch actief: Nee

#4 , 14 mar 2020 14:45

Een dier riekt altijd. Ik zelf riek dat onmiddellijk, terwijl andere mensen niets rieken. Als de buren iets rieken, kan de eigenaar /syndicus/vrederechter besluiten dat die weg moet. En natuurlijk dat het fris riekt als jij pas gekuist hebt, maar dat is na een paar uurtjes alweer verdwenen.
Er is nog altijd een verschil tussen het kunnen ruiken en zodanig stinken dat het hinder geeft hé. Zoals bijv. met katten, je zal heus wel het verschil ruiken tussen een doordringende ammoniakgeur van kattenbakken die nooit of te weinig gereinigd worden en het in huis zijn van katten...

bosprocureur
Berichten: 7054

#5 , 14 mar 2020 15:57

Allemaal goed en wel, maar ik kan de reactie van de verhuurder begrijpen.
In veeeel gevallen (hoewel dus niet altijd) zal ook de bewoner na de katten- of hondeneigenaar nog meegenieten van hun parfum. Zeker als de laatste poetsbeurt uitgewerkt is.

En dan is het wel de eigenaar die aangesproken wordt, en terecht.

Terug naar “Huren”