#5 , 16 dec 2009 18:20
Carlo ,
het is aan te raden dat jullie 'wettelijk ' gaan samenwonen. Dat doe je door een verklaring als dusdanig te ondertekenen op het gemeentehuis. Je krijgt dan wel maar één belastingbrief. Je zegt dat het huis van U alleen is. Wel , uw wettelijk samenwonende partner krijgt het vruchtgebruik van die gezinswoning. (Voor feitelijk samenwonenden is dat niet zo!) Dat wil zeggen dat zij geen eigenaar wordt , maar levenslang het huis mag bewonen of de huur innen. Dat kan niemand haar afpakken.
U hebt een kind : die staat eerste in de rij om van U te erven. Indien U niets doet qua testament of zo , erft dat kind alles van U, voor de blote eigendom. Hij kan slechts na het overlijden van moeder het huis verkopen.
Indien er nog een testament bestaat ten gunste van uw vader , is het best dat U dat annuleert of kapotscheurt. Uw zoon MOET immers van U erven.
Indien U iets aan uw vriendin wil geven , meer dan het vruchtgebruik , moet U een testament maken. Maar U moet rekening houden dat uw kind (of kinderen) een minimum deel moet krijgen.
Verdere uitleg kan!
Ik heb gisteren gezien , ik ken morgen!
Toet-anch-Amon