#2 , 21 dec 2009 17:50
Naar de vrederechter stappen en hem verzoeken middels een verzoekschrift 1344 bis/ e.v. Ger W Bezoekuren tegen dwangsom vast te leggen aangezien de huurders zich niet wensen te houden aan de gemaakte afspraken om bezichtiging van het te koop gestelde pand mogelijk te maken.
Vraag aan het immokantoor een overzicht van de afspraken die reeds op deze wijze zijn misgelopen.
U zal dan eerst in verzoening worden opgeroepen, waar zowel de huurder als verhuurder met de vrederechter als moderator zullen trachten eruit te komen. Kunnen jullie hier een akkoord bereiken, dan wordt dit op papier gezet en heeft het de kracht van een vonnis.
Sturen de huurders hun kat, hond of ander dier of bereiken jullie geen akkoord, dan zal de vrederechter uw verzoek nog tijdens dezelfde zitting inleiden en mogelijkerwijs onmiddellijk vonnissen aangezien dit een makkelijke zaak is.
Dit kost u wat meer dan een gewone verzoening die gratis is ( € 35 rolrecht en € 6 bewijs van woonst) doch op deze wijze verhindert u dat dat er tussen verzoening en inleiding nogmaals 2-3 weken verloren gaan.
Bereidt u goed voor:
Voorzie een stukken bundel waarin u minimaal steken hebt:
- huurcontract
- plaatsbeschrijving
- Contract met immokantoor
- lijst van gemiste afspraken
- verklaring van het immokantoor met daarin de de gemaakte afspraken betreffende bezoekuren en een eventuele raming van de verliezen die het weigeren van bezoek u reeds heeft gekost.
U bezorgt de tegenpartij per aangetekende post (die ze hoogstwaarschijnlijk toch niet gaan afhalen) een kopie van de lijst van gemiste afspraken en van de verklaring van het immokantoor.
Zet voor de zitting al uw punten mooi netjes op een rij en gebruik dit document op de zitting om de draad in discussies niet kwijt te spelen.
Vergeet niet de vrederechter te verzoeken de verwerende partij te veroordelen tot de gerechtskosten.
Hopelijk helpt dit u verder?