Ok, het is prima wonen hier en goedkoop. Dus onze huisbazin heeft uitgebreid, op een terrein achter zijn nu luxere appartementen gebouwd, die meer huur opleveren. Creatief natuurlijk maar het gaat dus wel ten koste van haar ouwe trouwe bewoners op het voormalige hobbyveldje. Dus keeping up appearances, dwz onze brievenbussen, die aan de straat stonden, stijltje studentenflat verzameling, was "niet meer representatief" en moesten maar verdwijnen. Het idee was, dat onze lelijke brievenbussen wel ergens achteraf konden worden geplaatst en dat het 70-jarige manusje van alles, wat ze "in dienst" heeft om op het terrein te letten en klein onderhoud doet, de post s'ochtends te laten sorteren.. Welnu wetende, dat haar manusje recent toch medische problemen had, eigenlijk een halve vrijwilliger is die met pensioen mag.. zijn we het er dus niet mee eens dat die arme man dat elke ochtend voor 100 adressen zou willen/moeten/kunnen doen. DUS, de centrale brievenbus (1 nummer) die onze huisbaas ineens had geplaatst, is euuhm

een beetje
kapot nu. We waren boos in de zomer, omdat dit "arrangement" ons werd opgedrongen.
Maarja.. harde koppen natuurlijk.. probleem is inmiddels, dat onze huisbaas verder weigert om iets te doen. De éne brievenbus wordt niet vervangen, ze houdt haar poot stijf. Gevolg: ongeveer 100 bewoners moeten nu naar het postkantoor, omdat de post niet meer bezorgd wordt en dat is al een aantal weken zo.
Dus, vraagjes tussendoor..
is een huisbaas verplicht om een postbus te plaatsen, zodat je niet naar het postkantoor hoeft ? En wat als het gaat om een collectieve voorziening, dwz huurders op één adres onder volgnummers.. Probleem is dus, dat we er nu een conflikt over hebben en dat er dus niks gebeurt. Gevolg: lopen naar het postkantoor om post op te halen.
Bij voorbaat dank voor alle goede raad & regels,
Lx