In mei 2010 begonnen de eerste problemen met de verwarmingsinstallatie op gas. De ene keer gaf hij warm water en de andere keer niet. Wij hebben dan onze plicht vervuld en een AZ gestuurd naar de verhuurder waarin de gebreken werden beschreven, waarop geen reactie kwam.
In dec 2010 begaf de boiler het helemaal en hadden we geen verwarming en warm water meer. De huisbaas is ter plekke gekomen en ging hem laten nazien.
In nov 2010 zijn wij naar de huurdersbond geweest en werd ons meegedeeld de huur op een aparte rekening te storten, wat we dan ook hebben gedaan en de verhuurder daar ook van op de hoogte hebben gebracht met een AZ ( geen reactie ).
In Jan 2011 ben ik bevallen van een gezonde meid. Dus kwam ik thuis met een baby en had ik noch warm water noch verwarming.
In mei 2011 terug een AZ nog geen reactie.
In sept 2011 hebben wij Wonen Vlaanderen om een woningonderzoek gevraagd. Een week erna een dagvaarding om op 12 Sept voor de vrederechter te verschijnen. We hebben daar zelf verschenen met een ganse bundel ( foto's, en aangetekende zendingen ). De vrederechter oordeelde dat hij ter plaatse ging komen op 14 nov 2011.
Op 12 Okt is de wooninspecteur langsgekomen met 57 strafpunten op de woning ( ontploffingsgevaar, elektrocutiegevaar, vochtige muren, geen verluchting in de badkamer en geen warm water nog chauffage. Op 14 Nov kwam de vrederechter langs ( ondertussen had de verhuurder het verslag met de mankementen ). om 08.00 uur ging de bel en daar waren de vakmannen om de boiler na te kijken. Om 10.00 uur was de VR ter plekke en na nazicht zei hij dit zal zeker lijden tot huurvermindering maar ja hij doet toch de intentie om alles te herstellen

Na vele zittingen werd op 12 Febr werd de uitspraak uitgesproken dat we volledig in ons onrecht waren en dat we nog mochten blij zijn dat we zo een verhuurder hadden. ( had ondertussen wel als 80 jarige onze voordeur ingestampt ). Wij hadden nog 3 maanden om de woning te verlaten ook. Ondertussen wonen we in een doorgangswoning van het OCMW. Wij kregen ondertussen bezoek van de deurwaarder welke hij onze meubels en wagen heeft opgetekend. ondertussen werd er Beroep aangetekend door onze pro-deo. Wij hebben nu de raad gekregen van onze Adv om in collectieve schuldbemiddeling te gaan om dat dit de enige manier is om de deurwaarder tegen te houden ( wij hebben ook nog een torenhoge factuur van het ziekenhuis van een tweeling waarvan er op 33 weken eentje is gestorven in de baarmoeder ). Wij lezen overal op internet als er is beroep aangetekend dat de deurwaarder het vonnis van de vrederechter niet mag uitvoeren, is dit correct? Ook is de bundel die wij op de eerste zitting hebben neergelegd met foto's en aangetekende zendingen plots verloren niemand weet waar naartoe, zelfs op de griffie weten ze van niets. Kan dit allemaal zomaar? Kan de deurwaarder ons meubels komen ophalen voor er uitspraak is geweest in beroep? hopend op een positief antwoord. Mvg